Vezi cum sa-ti ingrijesti pielea!

demachiere ten

Ingrijirea zilnica a tenului consta in efectuarea a patru operatii succesive, cu patru feluri de produse:

  • — curatirea — demachiant
  • — tonificarea — lotiune
  • — hranirea — crema hranitoare
  • — protejarea — crema protectoare.

Curatarea pielii

Curatarea este de mare importanta pentru intretinerea corecta a obrazului.

Demachierea se executa in fiecare seara si dimineata, iar in timpul zilei ori de cite ori se aplica un nou fard.

Indiferent de ora la care ne culcam seara sau de oboseala pe care o resimtim, este necesar sa inlaturam de pe obraz fardul, impuritatile depuse in timpul zilei si produsele de secretie care ramin pe piele si se descompun.

Pielea perfect curatata poate respira in voie, conditie indispensabila pentru vitalitatea, prospetimea si supletea ei.

Multe persoane nu respecta aceasta regula sub pretextul ca n-ar avea timp, scuza neintemeiata, deoarece pentru curatirea obrazului sint necesare citeva minute. Curatirea prealabila a tenului este o conditie esentiala si pentru reusita diverselor tratamente aplicate obrazului ca: masti cosmetice, masaje, bai de abur, creme etc. Demachiantul pe care il vom utiliza pentru curatire, ca si in cazul cremelor, trebuie stabilit in functie de natura tenului.

Aceste preparate nu trebuie sa patrunda in piele, ci numai sa dizolve si sa antreneze resturile de fard, secretiile pielii, praful, fumul etc.

Este bine sa stim ca demachierea se executa cu un lapte demachiant sau o crema demachianta si numai in cazul tenurilor grase seboreice se pot face lotiuni detergente cu mare capacitate de curatire.

Daca avem un ten gras si suportam, putem folosi apa si sapunul.

In aceasta situatie, ca si in cazul celorlalte tipuri de piele, apa nu trebuie sa fie calcaroasa, apa de ploaie fiind cea mai indicata trebuie pastrata la temperatura camerei.

Echilibrul acid al pielii nu trebuie schimbat prin folosirea unui sapun necorespunzator.

Foarte important este sa nu se faca economie la produsele pentru dema- chiere. Ele se vor aplica pe fata chiar de 2—3 ori pina ce tamponul de vata ramine curat.

Cum ne demachiem?

curatare piele

Un amanunt foarte important este sa ne demachiem numai dupa ce ne-am spalat bine miinile si ne-am strins parul cu o bentita.

  1. Este bine sa se inceapa cu demachierea buzelor, daca acestea au fost fardate, cu un tampon de vata inmuiat in lapte demachiant, prin miscari circulare.
  2. Urmeaza apoi ochii, care daca sint machiati puternic se demachiaza cu o crema cu multa vaselina. Tamponul de vata cu care ne stergem este bine sa fie umezit cu apa, indepartind mai intii rimelul de pe gene si apoi cu alte tampoane de vata vom sterge usor prin miscari circulare pleoapele.
  3. Pentru o curatire cat mai profunda, crema sau laptele demachiant se intinde uniform pe fata si git prin miscari usoare de jos in sus pe obraz si prin miscari de du-te — vino pe gat.
  4. Se efectueaza un usor masaj pentru a permite incorporarea murdariei in crema si se asteapta cateva minute, dupa care indepartam demachiantul cU un tampon de vata inmuiat in putina apa.
  5. O curatire mai profunda a obrazului se recomanda sa fie facuta in cabinetele cosmetice unde se efectueaza urmatoarele procedee cosmetice:
  • — demachierea
  • — vaporizarea
  • — gomajul
  • — dezincrustarea electrica.

Vaporizarea contribuie prin transpiratia pe care o provoaca, la eliminarea toxinelor si la indepartarea impuritatilor de pe piele

Extragerea comedoanelor si curatirea porilor de surplusul de sebum, este un procedeu cosmetic care face parte din ansamblul operatiunilor de curatire a pielii si pregateste tenul pentru masajul facial.Extragerea comedoanelor trebuie efectuata cu multa atentie si rabdare, pentru a nu lasa urme inestetice. Ea poate fi efectuata manual, cu tircomedonul sau cu a- paratul sebaspir, care aspira, sebumul din foliculii pilosebacei prin producerea de vid, evitind astfel traumatizarea tesutului prin- tr-o presiune manuala prea puternica.Dupa extragerea comedoanelor obrazul se sterge cu o lotiune dezinfectanta si astringenta.

Gomajul constituie un procedeu de curatire profunda a pielii si este indicat in special in cazul tenurilor grase asfixice, presarate cu puncte negre, a caror culoare devine cenusie datorita celulelor moarte neeliminate de la suprafata pielii. Gomajul elimina celulele moarte, excesul de sebum si lasa pielea sa respire in voie. Prezinta si avantajul ca pielea astfel pregatita prezinta o mare putere de absorbtie a componentelor nutritive continute in creme. Un gomaj puternic, capata denumirea de pecling. De altfel peelingul se deosebeste de tehnica gomajului prezentata mai sus, prin aceea ca foloseste mijloace chimice pentru indepartarea stratului superficial al pielii (fapt pentru care se recomanda sa fie executat sub supravegherea medicala).

Dezincrustarea electrica se realizeaza cu ajutorul galvanodermului fiind indicata in cazul tenurilor grase.