In ce stare se afla tenul tau?

piele ridata

Dupa continutul in apa (starea de hidratare a pielii)

Tulburarile de hidratare pot determina modificari ale tenului. Pielea contine aproximativ 70% apa, din care 10—20% in stratul cornos; aceasta apa provine din alimentele care contin apa si din reactiile care au loc in organism, reactii reglate de sistemul nervos si de glandele endocrine.

Dupa continutul in apa se deosebesc urmatoarele tipuri de ten: normal hidratat, hiperhidratat si deshidratat.

 1. Tenul normal hidratat. Pielea este fina, ferma, fara riduri si cu elasticitate normala. Se intilneste in special la copiii si persoanele cu stare de sanatate perfecta si care acorda obrazului ingrijire corespunzatoare.
 2. Tenul hiperhidratat. Fata apare cu trasaturi umflate, deformate, edeme si pungi sub ochi. Se intilnesc la persoanele cu afectiuni cardiovasculare sau renale datorita retinerii apei in tesuturi. In aceste cazuri se va recurge la medicul specialist pentru tratarea cauzelor interne.
 3. Tenul deshidratat. Este intilnit frecvent la persoanele in virsta cind eliminarea apei este mai mare decit absorbtia ei de catre organism.

Cauzele deshidratarii pielii pot fi tulburari nervoase, surmenaj, lipsa unor vitamine in special A si F; influenta factorilor externi fizici sau chimici ca: expunerea obrazului neprotejat la ger, vint, zapada, soare sau caldura (caldura uscata din apartamente in timpul iernii), abuzul de sapun, de soluti alcoolice degresante. Deshidratarea mai poate interveni in timpul unor anumite boli insotite de febra, diaree etc., ca o consecinta a unei ingrijiri cosmetice defectuoase sau in timpul curelor de slabire nerationale.

Dupa unele tulburari sau afectiuni care influenteaza aspectul tenului

 1. Tenul pletoric  Pielea este groasa, cu aspect carnos, fiind congestionata permanent sau se congestioneaza la cel mai mic efort, are porii dilatati si o pilozitate crescuta. Acest tip de ten este intilnit in cazul unor tulburari in metabolismul proteinelor sau al glucidelor. Se impune consultarea medicului, precum si un regim alimentar adecvat, denumirea insasi de pletoric indicind „surplus„.
 2. Tenul casectic. Acest tip il intilnim in cazul in care functiile pielii sint diminuate, chiar atrofiate, hranirea pielii fiind insuficienta. Pielea apare subtire, uscata, lipsita de elasticitate, palida, cu aspect de pergament. ten cuperozic
 3. Ten cuperozic (pielea atinsa de cuperoza). Cuperoza se caracterizeaza printr-o roseata usoara a pometilor si a aripilor nasului si duce in final la aparitia pe obraz a unor vinisoare fine rosietice (dilatarea vaselor capilare ale fetei).Apare in general dupa 30—35 de ani si se intilneste mai frecvent la persoanele cu fata sensibila si uscata, dar poate aparea si la cele cu tenul gras.Se considera ca aceasta afectiune este provocata de tulburari de circulatie, tulburari digestive, nervoase, glandulare etc. Schimbarile bruste de temperatura, expunerea prelungita la soare, frigul o agraveaza.
 4. Pielea ridata. in afara de faptul ca acest fenomen apare odata cu inaintarea in virsta, mai sint si cauze care favorizeaza aparitia ridurilor, ca de exemplu:
 • influenta agentilor atmosferici;
 • baile prelungite de soare;
 • insuficienta odihnei si respectiv a somnului;
 • excesul de tutun, cafea, bauturi alcoolice;
 • cura de slabire nerationala;
 • abuzul de farduri sau de preparate cosmetice;
 • abuzul do sapun, lotiuni concentrate in alcool, glicerina.

Lipsa de control a expresivitatii determina asa-numitele „cute de expresie„. Persoanele cu tenul uscat au o predispozitie speciala pentru riduri.

5. Pielea imbatrinita. Exista diferente foarte mari asupra momentului cind incep sa apara fenomenele de imbatrinire ale pielii, deoarece intervin tot felul de factori ca: ereditatea; anumite boli; diferite tulburari functionale ale glandelor cu secretie interna; abuzul de farduri; tratamente cosmetice necorespunzatoare etc.

La unele persoane, aceste semne nedorite, incep sa apara foarte de timpuriu, debutind printr-o uscaciune excesiva a pielii, aparitia ridurilor, formarea barbiei duble, edeme in special la ochi etc. Se pot lua masuri preventive, ca acest proces sa fie intirziat si incetinit, activind circulatia sanguina, hranind tesuturile pentru a le pastra cit mai mult elasticitatea si tonicitatea.

Ritual de ingrijire Aqua.

 

Ritual de ingrijire Aqua

Setul conține: 

Gel de curățare 100ml
Serum hidratant 30ml
Cremă hidratantă 50ml
Cremă de ochi 20ml

 

Click pentru reducere