Cum sa-mi corectez sprancenele prin machiaj?

sprancene machiaj

Machiajul corector al sprancenelor

Forma sprincenelor determina expresia fetei, fapt pentru care corectarea lor are un rol deosebit si se poate realiza prin pensare sau creionare.

Daca firele de par sunt razlete, unele chiar decolorate, le vom peria, zilnic, cu ulei de ricin, iar cele decolorate le vom pensa

Forma ideala a sprincenelor este aceea in care baza se gaseste pe aceeasi linie orizontala cu varful (linia orizontala porneste de la radacina nasului spre timple), iar intervalul intre pleoapa deschisa si arcada sprince- noasa este egala cu diametrul irisului.

In general, sprincenele pot fi orizontale, ascendente, descendente, subtiri, ingrosate, rotunjite, apropiate sau prea departate, scurte, lungi. Aducerea lor la o forma cat mai apropiata de cea ideala este dorinta fiecaruia.

Acest deziderat se poate realiza cel mai eficace prin pensare, cu multa grija pentru a nu ciupi pielea si pentru a nu indeparta decit firele de prisos.Dupa pensare se dezinfecteaza regiunea respectiva cu o solutie alcoolica. Daca pielea s-a iritat, se va aplica un tampon de vata inmuiat in musetel.

corectare machiaj sprancene

 • Daca sprincenele sunt rare si subtiri, vom recurge la creionarea lor cu ajutorul creionului dermatograf, cu care vom trasa mai multe linii oblice si nicidecum una continua. Se va evita folosirea creioanelor negre, care sint indicate numai persoanelor foarte brunete; mai recomandabile sint creioanele cenusii si maro (fig.
 • Sprincenele ascendente, care imprima fetei un aer tineresc si optimist nu vor fi pensate decit daca sint prea groase si atunci vom indeparta surplusul din latime fara a modifica directia si forma lor.
 • Sprincenele orizontale vor fi pensate intr-o forma usor ascendenta.
 • Sprincenele descendente imprima figurii un aspect pesimist, trist; se vor pensa din lungime si se vor creiona pentru a le ridica putin, tinzind spre o forma orizontala
 • Sprincenele prea apropiate se penseaza astfel incit sa se mareasca dis.- tanta intre ele, apoi se corijeaza cu creionul

Culoarea sprincenelor trebuie armonizata cu aceea a parului si nu se vor folosi culori contrastante ca, spre exemplu, sprincene negre la un par platinat (provoaca un contrast izbitor, neplacut).

Machiajul corector al buzelor

Se spune ca gura este „floarea figurii”, deci iivom-acorda toata atentia, mai ales daca prezinta unele defecte. O gura ideala este aceea in care liniile coborite din dreptul mijlocului pupilei cad perpendicular pe extremitatea fiecarei comisuri.

 • Daca gura este marem extremitatile comisurilor depasesc aceste linii, si invers. Grosimea buzei superioare trebuie sa fie egala, cu cea inferioara pe linia mediana.
 • Punctele cele mai ridicate ale buzei superioare trebuie sa se gaseasca in dreptul narilor.
 • Distanta intre buza superioara si nas va fi jumatate din distanta intre buza inferioara si barbie.
 • Desigur o astfel de gura ideala se intilneste mai rar, de aceea, dupa stabilirea formei buzelor, putem recurge la retusuri, dar in anumite limite pentru a nu crea impresia de gura artificiala.
 • Culoarea rujului o vom alege in functie de cea a fardului de obraz, a lacului de unghii si a toaletei pe care o purtam. Pentru corijarea gurii vom folosi un creion de contur care va fi mai inchis decit culoarea rujului sau maro.
 • In general este bine sa se inceapa cu conturarea buzei superioare pornind din partea mediana spre coltul gurii spre deosebire de buza inferioara cind se traseaza conturul incepind de la comisuri spre centru. Cantitatea de ruj nu va fi prea mare pentru a nu murdari dintii;

corectare machiaj buze

Corector lichid VFX Pro

corector

Descriere Produs

Ușor de aplicat, datorită texturii sale cremoase, pudrate, oferă un fi nisaj mat, în timp ce hidratează pielea cu ingredientele sale active. Corectează imperfecțiunile, precum cearcănele și roșeața, cu pensula sa voluminoasă, care oferă o acoperire completă și un mod de utilizare facil. Ajută la netezirea și reducerea aspectului liniilor fi ne, ridurilor și porilor. Ajută la crearea unui aspect mai tânăr al pielii.

Instrucţiuni De Utilizare

Aplicați puncte mici sub ochi sau pe zonele necesare cu vârful degetelor, un burețel de machiaj sau o pensulă pentru corector..

Click pentru reducere

Nuantator pentru buze si obraji

Baza

 • Formulă lejeră, ușor de purtat
 • Finisare mată, de durată
 • O singură aplicare necesară

Click pentru reducere