Produse ce nu pot lipsii din machiajul tau! Partea I

produse machiaj

Nu, fondurile de ten pastoase, rujurile tipatoare si fardurile care curg nu sunt o fatalitate: aceste situatii sunt doar foarte frecvente. Cu toate acestea, nu este nevoie sa fii o profesionista pentru a reusi sa realizezi, prin machiaj, propria metamorfoza. Iata in continuare tot felul de sfaturi pentru a avea un aspect placut si a seduce fara a indeparta.

Produsele indispensabile machiajului

Ce este machiajul, daca nu utilizarea judicioasa a unei panoplii de produse de frumusete care pun in valoare, infrumuseteaza si corecteaza o fata… Trebuie, evident, sa cunoasteti toate aceste produse pana-n varful degetelor (la propriu si la figurat!) si sa va familiarizati cu folosirea lor. Cea mai buna solutie ramane insa aceea de a va lasa machiate de un profesionist si de a-i cere sa comenteze fiecare etapa in parte. Și sa nu pierdeti niciodata din vedere faptul ca excesul de machiaj este o eroare fatala!

Intre timp, iata aici cateva repere:

Fondul de ten

Acesta este panza de fond, care unifica si sustine tenul, corecteaza imperfectiunile si pregateste pielea pentru produsele urmatoare. O idee preconceputa afirma ca acest produs ar impiedica pielea sa respire: nu mai este deloc cazul cosmeticelor moderne, nici o teama din acest punct de vedere.

Fondul de ten exista in diferite texturi, fiecare potrivita unui anumit tip de piele:

  • — texturile uscate, pudra, usor absorbante, se preteaza bine tenurilor grase care prezinta anumite imperfectiuni. Acest fond de ten da un aspect catifelat foarte placut.
  • — texturile fluide, cremoase, onctuoase sunt destinate tenurilor uscate care prezinta putine imperfectiuni.

Culoarea fondului de ten este si ea esentiala. Veti avea grija sa va alegeti culoarea cea mai apropiata cu putinta de carnatia voastra naturala. in cazul in care nu gasiti tonul perfect, tenurile deschise vor evita inainte de orice tentele mai inchise, iar tenurile mate vor respinge tentele mai luminoase. Nu folositi niciodata un fond de ten pentru a va bronza pielea: exista produse speciale pentru asa ceva.

in sfarsit, amintiti-va ca un fond de ten se aplica peste tot, chiar si in jurul ochilor, insa cu masura si delicatete, cautan- du-se obtinerea unui efect uniform pe intreaga suprafata.

Anticearcan

Foarte practic, acesta permite ascunderea sau mai precis estomparea cearcanelor si a altor imperfectiuni ale fetei: cosuri, pete rosii, etc.

Un siretlic al profesionistilor: amestecati anticearcanul cu putin fond de ten, ceea ce va permite disimularea defectelor, respectandu-se in acelasi timp armonia culorilor. Aplicati acest produs cu o pensula plata pe umbra cearcanelor sau pe defectele de disimulat — insa nu in jurul acestora.

Un ultim truc: aplicarea acestui amestec fond de ten + anticearcan in jurul buzelor va va permite sa le desenati perfect conturul in momentul folosirii creionului si a rujului.

Pudra

Pudra permite fixarea machiajului si in acelasi timp mati- sarea tenului; aceasta ii da fetei voastre o catifelare eleganta. Pudra se aplica prin tuse usoare, cu ajutorul unei pensule, pentru o catifelare usoara, sau al unui puf (de pudra) pentru un efect mai intens. inlaturati surplusul cu pensula, daca nu vreti sa riscati sa va asemanati unei ducese din secolul al XVIII-lea.

Pudra exista in doua variante: o textura numita „praf’, de utilizat pentru machiajul de dimineata; si o textura „compacta , de utilizat pentru a face retusuri in cursul zilei sau al serii.

Un truc inainte de a trece la etapele urmatoare: o foarte usoara si scurta pulverizare cu apa va hidrata ansamblul si ii va garanta rezistenta.

Fardul de obraz

Fardul de obraz serveste la a da o infatisare placuta, desigur, insa, aplicat in mod judicios, va permite si sa va modelati fata, sa-i schimbati forma si expresia. Fardul de obraz se gaseste in varianta pudra compacta sau crema — natura tenului vostru va va ghida alegerea cea mai potrivita.

Creioanele

Creioanele permit desenarea conturului de ochi sau de buze si corectarea sprancenelor.

Exista:

  • — creionul cu substanta grasa bun pentru machiajul ochilor;
  • — creionul fard uscat, folosit pentru conturul buzelor si corectarea sprancenelor.

Fardul de pleoape

Fardul este un accesoriu fundamental pentru modelarea ochiului, folosind jocul umbrei si al luminii; acesta permite dozarea unor degradeuri care, prin suprapunere, dau stralucire privirii.

Trei farduri sunt necesare pentru a ajunge la un rezultat satisfacator:

  • — un fard deschis, care va da stralucire si luminozitate, punand astfel in valoare zonele adancite;
  • — un fard inchis, pentru a alungi si a mari ochiul, sau a indulci partile proeminente;
  • — un fard mediu, pentru efectele de estompare si de degradeuri.

Toata arta privirii consta in estompare: arta de a doza un degradeu intre umbra si lumina, cu scopul de a obtine contraste dizolvate si elegante. Efectul trebuie sa fie magic, insa mijloacele folosite trebuie sa fie uitate…

Pana unde se prelungeste ochiul? Iata aici o regula foarte simpla, „regula celor trei puncte : apreciati, pentru fiecare parte a fetei voastre, punctul de pornire a nasului, coltul exterior al ochiului si varful sprancenei; linia care va trece prin aceste trei puncte va determina limita care nu trebuie depasita — pentru a evita exagerarea.

In fine, nu omiteti sa va desenati sprancenele cu un creion potrivit: de jos in sus, fara a apasa prea tare, pentru a le da o culoare inchisa care sa se armonizeze cu cea a genelor voastre.

SET DE INGRIJIRE AGE REVERSIST

set dr tuna age reversist

Setul conține:

Gel exfoliant 80ml
Serum 30ml
Loțiune hidratantă 30ml
Cremă de ochi 15ml

Click pentru reducere

Nuantator pentru buze si obraji

Baza

• Formulă lejeră, ușor de purtat
• Finisare mată, de durată
• O singură aplicare necesară ;

Click pentru  reducere