Am fata rotunda?

forma fetei

Nimic nu este mai usor decat corectarea unei mici imperfectiuni! Tehnica machiajului nu este atat de complicata si veti invata repede trucurile necesare pentru a uita aceste defecte care — linistiti-va! — sunt ale tuturor…

Formei fetei

Nu exista, desigur, o fata ideala: mutrisoarele fermecatoare nu sunt uniforme, asa cum nici corpurile seducatoare nu se supun toate unui model unic. Uitati de moda si priviti-va cu atentie, fara idei preconcepute.

Va veti gasi, probabil, cateva defecte: o fata prea lunga, un cap mare, un nas dizgratios… Nimic nu este prea grav atata timp cat stii sa-ti accepti propria imperfectiune. Fara a uita ca machiajul poate recupera multe lucruri si corecta o multime de defecte. Iata, in continuare, pentru fiecare tip de morfologie in parte, ceea ce poate aduce sau corecta machiajul fara a va denatura personalitatea.

Fata ovala

Aceasta este fata canonica, in masura in care se poate defini un ideal. Multumiti-va sa va machiati dupa regulile artei, fara sa insistati in mod special asupra vreunei parti a fetei.

Fata rotunda

O fata cu forma de luna plina, inspirand adeseori bunatatea, plenitudinea, chiar si lacomia! Machiajul va cauta sa alungeasca fetele prea rotunde, prin diferite artificii:

 • — Sprancenele: destul de scurte, cautati sa le arcuiti in sus.
 • — Ochii: folositi un fard de pleoape pentru a le prelungi liniile in sus.
 • — Fardul de obraz: si acesta va putea fi intins vertical. Serviti-va de acest fard pentru a va „adanci  obrajii si a va subtia jumatatea inferioara a fetei.
 • — Buzele: desenati-le rotunde si mici, cu contur frumos si discret.
 • — Coafura: preferati o coafura inalta, care va va prelungi in mod eficace fata.

Fata patrata

Atunci cand unghiurile sale sunt prea marcate, fata poate da o impresie de masivitate, degajand o forta lipsita de feminitate. Nimic foarte grav: machiati-va „ridicandu-va  fata, marcandu-i bine partea superioara, ceea ce va permite alungirea si respectiv diminuarea latimii relative a partii de jos.

 • — Sprancenele: intindeti-le spre tample.
 • — Ochii: fardul de pleoape ii va inalta.
 • — Fardul de obraz: va va servi la mascarea maxilarelor, ceea ce va va indulci trasaturile. Veti putea, de asemenea, sa va desenati cu acest fard un inie triunghi pe obraji, ceea ce le va da un volum moderat si binevenit.
 • — Buzele: dati o forma usor triunghiulara buzei inferioare, pentru o senzatie de dinamica verticala.
 • — Coafura: preferati volumul situat deasupra capului. Excludeti coafurile semi-lungi care va incadreaza fata.

Fata prea lunga

Aceasta fata foarte lunga are uneori un aer prea serios si putin trist. Suradeti adesea, este cel mai bun remediu! Din punct de vedere tehnic, machiajul va putea sa o lateasca si sa o decupeze in secvente, cu scopul de a-i „sparge  lungimea excesiva.

 • — Sprancenele: alungite, destul de drepte — dati-le amplitudine;
 • — Ochii: la fel, prelungiti-i pe orizontala;
 • — Buzele: bine desenate, pe lungime.
 • — Fardul de obraz: pe pometi si in adancitura obrajilor, pentru a le sparge lungimea; o tusa pe partea superioara a fruntii, la radacina parului si o tusa pe partea de jos a barbiei pentru a va scurta fata.
 • — Coafura: dati volum pe lateralele fetei. Evitati parul foarte lung si drept…

Fata triunghiulara

Aceasta este asa-numita „fata importanta, plina de sine : o frunte maiestuoasa, continuata de volume descendente si subtiate in partea inferioara a fetei. Machiajul nu va schimba nimic in aceasta frumoasa arhitectura: cateva usoare retusuri, urmand liniile fetei.

 • — Sprancenele: in zbor, pentru un aer de veselie si vitalitate.
 • — Ochii: in migdala, alungiti fara exces.
 • — Buzele: rotunjiti-va gura, dati-i putin volum.
 • — Fardul de obraz: o linie pe tample, la radacina parului, pentru a va micsora usor fruntea; o tusa pe barbie, daca aceasta este ascutita in jos; o tusa pe pometi, daca sunt prea proeminenti.
 • — Coafura: fina, sobra si care va avea volum la nivelul obrajilor si al barbiei.

Sa vorbm despre sprancene?

Aflate deasupra ochilor vostri, ele va dau, in buna parte, intensitatea privirii. Sprancenele nu sunt, asadar, de neglijat. Folosind epilarea, fondul de ten si creionul, sunteti ferita de orice problema.

Sprancene descendente

O generalitate: o spranceana trebuie sa se afle cat mai sus cu putinta. incepeti epilarea de jos — ceea ce ar trebui sa indeparteze unul sau doi milimetri. O tusa de fard pe deasupra va va putea, de asemenea, lumina privirea.

 

Corector lichid VFX Pro

corector

Descriere Produs

Ușor de aplicat, datorită texturii sale cremoase, pudrate, oferă un fi nisaj mat, în timp ce hidratează pielea cu ingredientele sale active. Corectează imperfecțiunile, precum cearcănele și roșeața, cu pensula sa voluminoasă, care oferă o acoperire completă și un mod de utilizare facil. Ajută la netezirea și reducerea aspectului liniilor fine, ridurilor și porilor. Ajută la crearea unui aspect mai tânăr al pielii.

Instrucţiuni De Utilizare

Aplicați puncte mici sub ochi sau pe zonele necesare cu vârful degetelor, un burețel de machiaj sau o pensulă pentru corector..

Click pentru reducere

Ceara pentru SpranceneCeara pentru Sprancene

Descriere Produs
Ceara de sprâncene Farmasi, cu formulă specială ce conține Capixyl™ și Ulei de Migdale, oferă sprâncenelor un aspect plin și o finisare naturală, în timp ce le hrănește. Nu adaugă greutate excesivă firelor, astfel încât acestea nu se lasă. Oferă fixare de lungă durată datorită formulei rezistente la apă.
Instrucţiuni De Utilizare
Aplicați o cantitate mică de ceară pe sprâncenele curate și uscate. Este recomandat a se curăța pensula după fiecare aplicare, iar aplicarea să se efectueze cu pensula curată.