De ce nu trebuie sa stam in picioare ore intregi?

picioare

Picioarele sunt o parte a corpului care echilibreaza inaltimea si dau relief siluetei.

Batranetea nu ataca picioarele in masura in care afecteaza celelalte parti ale trupului, ele ramanand totusi tinere, dar bolile de circulatie sunt inamicii lor. Ele pot fi frumoase si armonioase ca forma, slabe, grase, musculoase, lungi sau scurte, drepte sau curbe.

Nimeni nu trebuie sa se necajeasca de unele defecte ale picioarelor, fie ca sunt defecte congenitale sau dobindite pe parcursul vietii, fiindca oricare defect ar fi — nu numai al picioarelor — se poate corecta, intr-o oarecare masura, prin gimnastica sau alte metode sau se poate ascunde sub o vestimentatie aleasa anume.Se intimpla insa destul de des sa nu se dea atentie suficienta picioarelor si chiar mainilor, decat atunci cand ne jeneaza, cand simtim ca incep sa ne doara.

Solicitate des, picioarele sunt mult „torturate*, desi sunt sensibile si tinute prizoniere intr-o incaltaminte nu intotdeauna comoda. Ele sunt supuse frecarilor, transpiratiei, iritatiilor cu unele chimicale din materialele, pielea ori produsele sintetice insuficient tratate cu care vin in contact.

picioare femeie

Mai mult, nefiind ingrijite cum trebuie, nefiind unse cu o crema grasa sau cu ulei, pielea se usuca, se cojeste, sensibilizindu-se si mai mult cind talpa se ingroasa si se intareste, mersul devenind dureros.Nu toate picioarele dau asemenea probleme. Calitatea pielii lor, sensibilitatea, sunt determinate genetic, adica de ceea ce am mostenit si de sanatatea noastra personala, ca si de hrana pe care o dam corpului si de ingrijirea epidermei.

 Crema Nutritiva pentru Picioare

Crema Nutritiva pentru Picioare

Cremă intensivă, hrănitoare pentru călcâie crăpate contribuie la hidratarea, ameliorarea și protejarea călcâielor crăpate și cu bătături. Formula sa cu unt de shea nutritiv repară rapid, pătrunde și hidratează.

Click pentru reducere

Daca nu se face o gimnastica zilnica potrivita, daca nu mergem suficient pe jos, nu facem sport si nu ne hranim cu alimentele necesare unei bune functionari a organismului, cu vitamine si daca nu le ungem la timp cu o crema care sa fereasca epiderma de uscaciune si deshidratare, aceasta se va vedea curind si pielea va capata un aspect neingrijit, uscat, cu scoame care se cojesc sau cu vene ingrosate (la talpa, la degetul mare si la glezna, ungandu-le bine cu o crema grasa care intra repede in piele).

Ce masuri trebuie sa luam?

Le vom spala zilnic, le vom masa indelung insistind la degete si apoi vom apela la un pedichiurist, care ne va curata pieile ingrosate si bataturile sau unghiile cu colturile dureroase pentru a nu depasi linia lor normala si a nu se incarna. in orice caz, nu ne vom ocupa noi de aceasta, fiindca riscam sa ne ranim cu lama sau cu briciul si chiar sa ne infectam. Pana vom ajunge la specialist, vom taia unghiile, spre a nu se incarna si le vom pili.

Din gresala, le-am taiat prea scurt,

Atunci cand, din gresala, le-am taiat prea scurt, vom infasura o mesa subtire de vata la marginea unghiei, tinind-o pina cind unghia va creste la lungimea sa normala. Atunci cind nu avem o crema speciala, ungem talpile si unghiile cu putin ulei caldut.

Din cauza unei incaltaminte prea strimte, prea largi sau cu o piele prea groasa si nemaleabila se pot face basici pe pielea picioarelor. Ele trebuie sa fie sparte cu un ac dezinfectat si flambat apoi curatate cu rivanol si acoperite cu un plasture.

Piciorul va fi incaltat cu o soseta de bumbac, iar incaltamintea va fi schimbata cu una comoda si de calitate.

Se va evita statul in picioare ore intregi

Se va evita statul in picioare ore intregi si, in cazul in care profesiunea nu permite aceasta, vom purta in timpul lucrului ghetute speciale de pinza, decupate la virf si la calcii, pentru ca degetele si talpa sa respire.

Acasa se vor face bai caldute cu sare de Baltatesti, pentru a descongestiona picioarele.O alta metoda este baia in doua lighene: unul cu apa calda si celalalt cu apa rece. Se vor tine 15—30 s picioarele in fiecare din ele, alternativ, pentru a intensifica circulatia periferica a sangelui.