Sapunul si cremele de barbierit

barbierit

In ultimul timp sapunul de barbierit a fost inlocuit cu creme care pot fi:

  • creme spumoase, care se intind cu ajutorul pamatufului si
  • creme nespumoase, care se intind cu degetele.
  1. Cremele spumoase sunt similare sapunurilor de barbierit, ele inmoaie parul, il ung si usureaza actiunea aparatului de ras. Nu se usuca in timpul rasului. Sunt mult mai putin alcaline decat sapunurile de ras si deci mai usor suportate de piele.Dezavantajul lor este acela ca indeparteaza mai putin grasimea, fapt care se remediaza efectuindu-se rasul dupa ce fata a fost spalata cu sapun de toaleta.Compozitia acestor creme este asemanatoare cu crema de zi pentru femei.Cremele de ras spumoase sunt preparate pe baza de sapun de potasiu, obtinut prin saponificarea stearinei, a uleiului de cocos etc. la care se adauga diferite substante. Glicerina nu trebuie adaugata in cantitati prea mari, deoarece ea poate irita pielea proaspat barbierita.
  2. Cremele de ras nespumoase, pe baza de stearati, prezinta o simplificare si un progres fata de sapunul si crema de ras spumoasa, care necesita pamatuful si apa calda.Intinse uniform cu degetele, ele inmoaie barba, fac pielea mai neteda, mai putin iritabila si permit lamei sa taie mai usor. Datorita cantitatii de substante grase pe care le contin aceste creme de ras evita formarea ridurilor, care pot fi si consecinta folosirii sapunului de ras, deoarece acesta indeparteaza grasimea naturala a fetei. Cremele de ras nespumoase tind sa inlocuiasca sapunul de ras si cremele de ras spumoase. Din punctul de vedere al compozitiei lor cremele de ras nespumoase sunt o varianta a cremelor pe baza de stearati, dar contin mai mult acid stea- ric si mai multa apa decit acestea, precum si unele adaosuri care inmoaie pielea si calmeaza iritatiile ei. Ele se intind repede si uniform pe piele si nu picura de pe obraz in timpul barbieritului. Cand contin lanolina sau adaosuri similare, pot realiza un ras mai neted decat acela obtinut cu spuma de sapun sau cu cremele de ras spumoase.

Crema de ras ramasa dupa barbierit nu trebuie spalata de pe fata, ci masata, pina intra in piele. in ultimul timp sint folosite spray-ul mentolate.

Dupa barbierit

Dupa barbierit este indicata pudrarea abundenta pentru evitarea iritati- ilor si a inrosirii pielii. Pudra joaca si rolul unui pansament al eroziunilor provocate de ras. Nu este nevoie de o pudra cosmetica, ci poate fi folosit chiar talcul obisnuit.

O actiune racoritoare au si pudrele bogate in amidon. In cazul tenului congestionat, sunt indicate pudrele care contin oxid de zinc, talc, caolin, carbonat de magneziu etc.

Tot dupa barbierit pielea mai poate fi unsa si cu o crema de zi, semi- grasa, emolienta, — masind-o usor pana intra in piele. Se aplica apoi o pudra, folosind in acest scop puful personal, fiind de preferat cliiar folosirea tamponului de vata, care este apoi aruncat. de apa; Aluminiul acetic

Ceara pentru par

ceara-pentru-par

Descriere Produs
Aspect mat și natural. Rezistență medie. Nu îngreunează părul, se usucă rapid.

Lotiune After Shave 

lotiune

Descriere Produs
Hidratează, calmează și îngrijește pielea. Textura non-grasa.

 

Sapun Farmasi

sapun

Descriere Produs
Îmbogățit cu un aminoacizi. Curăță fără să usuce pielea. Efect de împrospătare.

Click pentru reducere