De ce apar ridurile?

riduri

CAUZELE APARITIEI RIDURILOR

Ridurile sau zbircitiurile se datoreaza, in general, faptuli ca pielea isi pierde cu timpul elasticitatea si, o data cu aceasta si netezimea .

Ele apar de obicei intr-o anumita ordine si anume, mai putin ridurile verticale si orizontale ale fruntii, iar mai tarziu apar ridurile de la ochi, denumite „laba gistei . Cu timpul incep sa se contureze, de o parte si de alta a gurii, doua cute care pornesc de la nas si se prelungesc pina la colturile gurii. La o virsta mai inaintata se formeaza riduri mici verticale deasupra buzei superioare. In acelasi timp incep sa se increteasca si pleoapele.

riduri

Ridurile nu sint insa neaparat anuntarea batrinetii. Aparitia lor este provocata deseori si de alti factori de care trebuie sa tinem seama pentru a le putea prein- limpina.
In cele ce urmeaza vom expune, pe scurt, citeva dintre cauzele mai importante care contribuie la aparitia ridurilor :

Influenta daunatoare a intemperiilor (vint, frig, caldura, umiditate, variatii de temperatura) asupra tesuturilor o constatam daca privim pielea obrazului unei persoane mai in virsta in comparatie cu corpul aceleiasi persoane. Diferenta dintre partile acoperite de imbracaminte si cele expuse factorilor atmosferici este izbitoare.Fata de prima conditie pentru mentinerea obrazului intr-o stare de sanatate perfecta este protejarea lui impotriva actiunii daunatoare a acestor factori. Nu trebuie neglijat nici faptul ca practicarea sporturilor in aer liber, fara a lua masuri de protejarea tenului impotriva agentilor atmosferici, duce la formarea ridurilor chiar pe o piele tinara.

Incordarea inutila, repetata, a musculaturii fetei duce cu timpul la formarea ridurilor. Acest lucru se explica prin aceea ca orice contractie a muschilor fetei, respectiv,,muschii pielosi , este insotita de miscarea pielii care ii acopera. Partile care se rideaza in primul rind sint cele din regiunea ochilor, a gurii, nasului, fruntii si barbiei, tocmai pentru faptul ca muschii respectivi sint mai mult solicitati.
Unele stari sufletesti depresive ca tristetea, supararea etc., daca se repeta frecvent, favorizeaza aparitia pe fata a unor cute adinci, care, de cele mai multe ori, nu mai pot fi inlaturate, in timp ce altele ca starea de veselie, buna dispozitie nu au in general un asemenea efect. Explicatia acestei deosebiri consta in aceea ca in timpui risului actioneaza numai 13 muschi, spre deosebire de starile sufletesti depresive cind actioneaza circa 60 de muschi. De asemenea, risul spontan activeaza circulatia singelui, contribuind la o mai buna hranire a pielii. Unele persoane nu pot sa sustina o conversatie fara sa increteasca fruntea, sa se incrunte, sa clipeasca nervos etc. Toate aceste deprinderi dauneaza pielii, datorita cauzelor pe care le-am aratat mai sus. De aceea este necesar sa ne controlam si sa ne dezbaram de asemenea obiceiuri.

 Expunerea nerationala la soare face ca pielea sa se deshidrateze, sa se usuce, sa se cojeasca, devenind aspra si lipsita de suplete, ceea ce favorizeaza de asemenea aparitia ridurilor.
Hclioterapia prezinta avantaje numai in cazul cind este facuta rational, in mod treptat, fara a depasi un anumit timp de expunere, incepind cu 10 minute si ajungand pina la maximum 2 ore. Din pacate, multe persoane, in dorinta de a se bronza rapid, uita toate aceste recomandari si isi expun obrazul la soare toata ziua, furii pauze.

Lumina prea puternica face ca ochii sa se stringa cea ce duce cu timpul la formarea unor cute cunoscute sub denumirea de „laba gistei . Prevenirea lor se realizeaza destul de usor, daca ne obisnuim sa purtam ochelari de soare cu lentile de buna calitate. Din acelasi motiv, persoanele mioape sau presbite nu trebuie sa neglijeze sa poarte ochelari de vedere potrivit prescriptiei medicale.

Cititul la lumina slaba sau in conditii necorespunzatoare poate provoca de asemenea aparitia ridurilor de la ochi. De aceea vom cauta, pe cit posibil, ca in timpul orelor de munca la birou sau acasa, sa primim pe masa de lucru o lumina cit mai potrivita. Cel mai bine este a sursa de lumina sa fie asezata in asa fel ineit sa lumineze locul de munca din partea stinga.Ridurile pot aparea si in urma unei slabiri anormale. Persoanele care vor sa slabeasca, mai ales daca mi depasit o anumita virsta, nu trebuie sa uite ca prin slabire indeparteaza suportul de grasime necesar pielii pentru mentinerea netezimii ei. Daca totusi, din anumite motive, sintem fortati sa ne micsoram greutatea,- aceasta o vom face in mod treptat, sub control medical.

Lipsa dintilor face ca muschii obrajilor sa se lase, ceea ce imbatrineste figura.
Pentru acest considerent si pentru altele cum ar fi  tulburarile in functionarea tubului digestiv, se impune completarea danturii si, daca este cazul, purtarea mior proteze.Ridurile pot aparea de timpuriu la persoanele nervoase, adica la cele ale caror glande cu secretie interna nu func|ioneaza normal sau la cele care prezinta tulburari ale aparatului digestiv. In toate aceste cazuri este necesar sa ne adresam medicului specialist. Inlaturind, printr-un tratament adecvat, cauza care provoaca asemenea tulburari vom reusi sa remediem in total sau in parte si consecintele ei.

Consumul exagerat de bauturi alcoolice, cafea, tutun influenteaza intr-o oarecare masura aparitia timpurie a ridurilor.Noptile nedormite, nerespectarea orelor absolut necesare pentru odihna, excesele de tot felul si in general o viata dezordonata contribuie in mare masura la formarea ridurilor. Mai inti apar cearcanele, urmate de aparitia unor riduri fine pe pleoape, care dau figurii un aspect obosit, iar cu timpul in regiunea din jurul ochilor apar cute, la inceput superficiale, apoi din ce in ce mai adinci.

Una dintre cauzele cele mai frecvente care duce la aparitia ridurilor este lipsa, de ingrijire sau o ingrijire prost inteleasa a tenului.
Persoanele cu tenul uscat se rideaza de timpuriu, din pricina lipsei stratului protector de sebum. Folosirea pe un ten uscat a preparatelor cosmetice destinate ingrijirii tenului gras duce implicit la formarea ridurilor. De aceea, daca avem tenul uscat, vom evita sa folosim pentru ingrijirea lui sapunul, apa calda, solutiile alcoolice, solutiile astringente, glicerina, lotiunile degresante ctc. Glicerina concentrata si produsele puternic degresante vor fi evitate si in cazul unui ten gras, deoarece prima absoarbe apa din tesuturi, iar abuzul de degresante indeparteaza prea drastic stratul de grasime de pe piele,  punand glandele sebacee la o activitate sporita.
Multe persoane pacatuiesc prin faptul ca, in dorinta de a-si albi obrazul sau de a indeparta pistruii sau petele, obisnuiesc sa foloseasca creme care contin saruri de bismut sau de mercur.
Utilizarea unor asemenea creme trebuie facuta sub controlul medicului sau al cosmeticienei, deoarece, dupa o perioada mai indelungata, pielea se usuca, se ofileste si se rideaza. Alternativ se vor aplica creme hranitoare.

Abuzul de fard, pudra, in special pe un obraz uscat, duce de asemenea la formarea ridurilor, deoarece accentueaza gradul de uscaciune a pielii.
In concluzie rezulta ca nu trebuie sa lasam ca ridurile sa-si faca aparitia, ci este necesar sa luam o serie de masuri cu caracter preventiv. Astfel vom evita abuzurile de care am amintit mai sus si vom alege preparatele cosmetice care se potrivesc cel mai bine naturii tenului nostru.

Cum putem sa imbunatatim elasticitatea si fermitatea pielii?

Gama Surface pentru RIDURI SI LINII FINE

Cu continut de colegen si elastina ce reprezinta proteine structurale ale pielii. Asadar, reprezinta o solutie impecabila  pentru promovarea pielii tinere

riduri machiaj

O atentie deosebita trebuie acordata tenului uscat, pentru ingrijirea caruia vom folosi creme hranitoare cu vitamine, lecitina, colesterol, stimulatori biologici etc.
Pentru a ne da seama de importanta utilizarii cremelor hranitoare pentru o piele uscata este suficient sa comparam obrazul unei femei la 30 de ani, care se ingrijeste, cu al unei femei de aceeasi virsta, care nu folo- seste nici un preparat. Contrastul va fi izbitor. Pentru a inlesni patrunderea cremelor in piele, acestea se mentin pe fata timp de citeva ore si se maseaza usor pielea. Inainte de culcare vom sterge crema ; numai in cazul unui ten excesiv de uscat, crema va putea li mentinuta pe fata si in cursul noptii.
Portiunea din jurul ochilor, indiferent de natura tenului, va ramine unsa si in cursul noptii. In tratamentul preventiv si curativ al ridurilor, in afara de preparatele cosmetice folosite pentru a proteja, hranirea si tonifierea muschilor, este necesar ca.
Incepind de la virsta de 30 de ani, sa recurgem la o serie de tratamente cosmetice speciale, ca masajele manuale efectuate de persoana insasi sau de specialista, masajele electrice, mastile de parafina etc. Masurile destinate prevenirii formarii ridurilor trebuie aplicate si pe gat, deoarece acesta se rideaza de timpuriu.

Pe linga metodele de ingrijire a tenului este necesar ca intregul organism sa fie mentinut intr-o stare de perfecta sanatate, prin sport, gimnastica, plimbari in aer liber, regim alimentar, respectarea odihnei etc.