Produsele pentru machiajul fetei, ochilor si buzelor.

Ce produse folosesti la machiajul fetei ochilor si buzelor?

Nu exista o regula generala pentru alegerea fardurilor sau a rujului mat folosit , dar este important ca ele sa fie de buna calitate si sa fie utilizate cu discretie.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca produsele pentru machiaj sint indicate ia fiecare categorie de produs. in general, ele trebuie sa fie ino- fensive, sa nu irite pielea, sa adere bine si sa nu se stearga usor.

 In alegerea culorii fardului trebuie sa urmarim realizarea unei armonii de nuanta a parului cu a tenului, culoarea ochilor si imbracamintei.

Cunoasterea tipului de ten (uscat, gras, normal) este necesara pentru alegerea fardului, care se prezinta sub diferite forme: fluida, crema, pudra compacta, pulbere etc.

Unele recomandari. in timpul zilei fondul de ten va fi identic cu coloritul pielii. Seara se poate folosi un fond de ten mai inchis.

Cel mai indicat este insa sa folosim doua culori de fond de ten, mai ales in cazul cind dorim sa corijam unele imperfectiuni ale fetei. Fondul de ten mai deschis la culoare scoate in relief trasaturile, pe cind cel mai inchis le estompeaza.

Folosirea a doua culori de fard cere totusi o anumita indeminare, pentru a nu crea linii de demarcatie vizibile care dau un aspect inestetic.

Pentru o aplicare corecta a fondului de ten, este necesar sa se unga in prealabil pielea cu o crema de zi. Persoanele cu pielea grasa pot folosi direct fondul de ten.

Fardul pentru ochi.

Produsele pentru machiajul ochilor sint de diferite feluri: compacte, creme, lichide, tusuri (eye liner).

Farduri pentru fata farmasi
Farduri pentru fata farmasi

in functie de regiunea pe care dorim sa o machiem indiferent daca este vorba de un machiaj normal sau corector, avem la dispozitie urmatoarele produse: — pentru pleoape: farduri anticearcan, farduri grase, farduri compacte si farduri fluide.

— pentru gene: rimei.

— pentru sprincene: creionul dermatograf.

zen mascara Farmasi
zen mascara Farmasi

Aceste farduri sint fabricate in diferite nuante care vor fi adaptate de fiecare persoana in raport cu culoarea ochilor si a tenului, a parului, a imbraca- mintei.

Este de asemenea foarte important timpul in care dorim sa-l folosim: ziua sau seara.

Rujul este de o importanta extrem de mare. Un ruj cu o culoare aleasa gresit poate strica intreg machiajul tau. Indiferent ca alegi un ruj lichid mat sau un ruj lucios te rog sa fii atenta la culoarea si la calitatea lui. 

Creionul dermatograf, care serveste pentru colorarea sprincenelor si uneori pentru trasat conturul pleoapelor, se fabrica de asemenea intr-o gama de culori pornind de la negru pina la maron deschis. Trebuie sa fie de consis- tenta solida, omogen, unsuros la pipait si usor de aplicat.

Demachiantul pentru ochi are un rol extrem de important pentru sana- tatea ochilor si este un produs vegetal (ulei) emolient si nutritiv cu care se indeparteaza fardul.

Pudra protejeaza pielea obrazului de praf, vint, frig, caldura. Este folosita foarte mult pentru acest rol protector, dar si pentru faptul ca prin aplicarea ei se acopera uneori ridurile, dind pielii un aspect de netezime.

Exista diferite tipuri de pudre dupa elementele care intra in componenta lor: pudrele propriu-zise care sint sub forma de pulberi; pudre compacte, pudre creme si pudre lichide.

Pudra praf se foloseste de obicei pentru machiajul de dimineata.

Pudra compacta se utilizeaza de regula pentru retusarea machiajului in cursul zilei.

Pudra lichida este recomandata persoanelor cu tenul gras, fiind mai sicativa.

sa fie inofensiva (sa nu contina substante toxice, vatamatoare).

sa fie omogena — ca grad do finete si culoare.

sa adere bine la piele.

sa nu aiba in compozitia ei mai mult de 20—30% amidon pentru a nu fermenta; sa nu contina prea mult talc sau carbonat de calciu, care scot in evidenta ridurile.

— sa nu contina substante colorante solubile, care dizolvindu-se in transpiratie ar lasa dire colorate.

— sa stringa pielea si sa micsoreze porii, fara a-i astupa pentru a nu impie- dica respiratia pielii.

— sa nu se stearga de pe fata dupa 1—2 ore.

Unele precizari: Pudra fiind destul de sicativa, convine cel mai bine persoanelor cu pielea grasa, in schimb nu este suportata usor de cele cu pielea excesiv de uscata, care vor trebui ca inainte de pudraj sa acopere pielea cu un strat subtire de crema grasa. Daca totusi au aparut unele accidente datorita pudrei, ele nu trebuie acoperite cu un strat mai gros de pudra, acest obicei avind ca urmare agravarea neajunsului aparut (roseata sau cojirea pielii, pigmentarea etc.).

Cauzele acestor neplaceri se pot datora colorantului sau parfumului folosit la prepararea pudrei si, in acest caz, vom suprima folosirea produsului.

Alegerea pudrei trebuie facuta in functie de culoarea pielii.