blog

Ruj mat Farmasi sau lucios?

Rujul Farmasi mat sau rujul lucios ?

O alegere dificila

In arta machiajului, rujul ocupa un loc special, in general, aplicarea sa reprezentand tusa finala. Intr-adevar, cu un machiaj natural, fara prea mult fard stralucitor pe pleoape, cu pometii obrajilor scosi usor in evidenta cu ajutorul blush-ului, rujul este, prin excelenta, cel “responsabil” de un efect plin de farmec.

Rujurile se gasesc astazi intr-o paleta incredibila de culori si nuante, astfel incat sa se potriveasca cu toate stilurile si tonurile de piele. Alegerea dificila se refera la textura: mat sau stralucitor? Indiferent de optiune, efectul va fi intotdeauna glamour.

Rujul Farmasi mat un ruj de efect in culori intunecate

Chiar daca rujul mat confera machiajului un aspect retro, el nu va fi niciodata considerat demodat. Va oferi, intotdeauna, un aspect plin de farmec, seducator, sofisticat, mai ales daca este rosu aprins sau de culoarea zmeurei. Mai mult, machiajul va fi mult mai interesant daca rujul mat este intr-o culoare bine marcata, chiar intunecata.

Ultra-pigmentat cu pigmenti de la compania MAC , are cea mai mare putere de acoperire si confera gurii un aspect perfect, adaptandu-se la orice tinuta: pentru strada, business, sic sau sportiva.

Trebuie, insa, spus ca rujul mat nu pune in valoare toate tipurile de gura, pentru ca are tendinta de a subtia buzele, fiind astfel recomandat celor care au buzele pline.

De asemenea, persoanele care au buzele crapate sau uscate trebuie sa uite de rujul Farmasi mat, pentru ca acesta va usca si mai mult buzele si va accentua micile imperfectiuni, astfel ca acestea vor fi mult mai vizibile. Iar acest efect nu este nici pe departe plin de farmec.

Exista insa un remediu pentru buzele crapate. Se poate face o exfoliere usoara cu bicarbonat de sodiu, pentru a indeparta pielea moarta. Se freaca usor buzele cu bicarbonat, cu miscari circulare. Trebuie apoi folosit balsamul pentru buze.

Mai mult, balsamul este folositor si inainte de aplicarea rujului mat, deoarece protejeaza buzele de machiajul uscat.

Principalele atuuri ale rujului mat constau in faptul ca nu reflecta lumina si acopera integral buzele. Mai mult, un finisaj ultra-mat nu reflecta in niciun fel lumina, astfel ca se obtine o acoperire totala si un aspect perfect uscat, adesea fara transfer.

Rujul lucios Farmasi , potrivit in orice nuanta

Adesea neglijat dupa anul 2000, deoarece era considerat “lipicios”, acesta aduce o nota casual machiajului. Este mai natural decat un ruj mat si mult mai confortabil.

Rujul lucios poate fi purtat in orice nuanta, intunecata sau luminoasa. Secretul unui machiaj impecabil sta in dozaj, in functie de aspectul general, inclusiv de par, tinuta sau bijuterii. Per ansamblu, totul trebuie sa fie armonios.

Spre deosebire de rujul mat, cel lucios are tendinta sa accentueze volumul. Este alegerea perfecta pentru femeile care au buze subtiri sau gura mica. Insa, cele cu buze pline nu trebuie sa abuzeze de acest produs, nuantele clare fiind mai potrivite in acest caz, deoarece, fiind mai discrete, permit obtinerea unui machiaj mai sobru.

Rujul lucios este mai cremos si mai hranitor, poate contine chiar si un indice de protectie si, prin urmare, mai potrivit pentru buzele cu pielea uscata. Va avea, astfel, un rol important in diminuarea prezentei acelor mici piei dizgratioase.

Pentru un efect “umed”, poate fi satinat, sclipitor sau glossy, lasand o culoare vibranta pe buze, iar formulele actuale sunt extrem de ofertante.

Unii dintre specialistii Farmasi in make up spun insa ca, indiferent de forma gurii, lucios sau mat, rujul se poarta in functie de gusturile, dispozitia si aspectul fiecarei persoane in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.