ABCDarul femeilor!

femei

Adolescenta, fetita de ieri, dupa ce si-a lasat jocurile cu papusa, incepe sa se studieze in oglinda, vrand sa fie cat mai frumoasa, cu o tinuta desavarsita.

A fi tanar este minunat, dar frumusetea in plina evolutie trebuie cultivata si ingrijita, pregatind-o pe cea de mai tirziu. Este firesc, desigur, ca o tinara fata sa vrea sa-si mentina sau chiar sa-si mareasca frumusetea, fara a fi vanitoasa ori cocheta. Se stie ca timpul nu iarta si ca pielea nu va ramine toata viata intinsa, mata, catifelata. Cu cit ne vom neglija mai mult in tinerete, cu atit va fi mai greu mai tirziu cind cele mai bune metode ramin fara rezultat. Apare astfel necesitatea ca aceste ingrijiri sa constituie o preocupare si o deprindere inca din anii tineretii.

In cele ce urmeaza va recomandam cateva mijloace de mentinere a sanatatii si frumusetii.

INGRIJIREA CORPULUI

 

Gimnastica si sportul. Acordati cel putin 10 minute dimineata, pentru mladierea corpului.Gimnastica trebuie sa accentueze gratia, sa dea energie si vigoare. Exercitiile musculare influenteaza in bine si starea psihica, increderea in sine creste. Gimnastica zilnica trebuie sa constituie si o adevarata placere, nu numai o necesitate.

I.Practicarea unor sporturi contribuie la calirea organismului, la mentinerea siluetei, la dezvoltarea armonioasa a corpului.

1) inotul: miscarea bratelor dezvolta musculatura pieptului, ajuta la calirea organismului si la tonifierea pielii datorita apei reci. Apa rece si in cantitate mare este unul dintre cele mai eficiente produse ^cosmetice, iar in combinatie cu inotul are efecte miraculoase.

2) Ciclismul: sport popular si accesibil este un excelent mijloc de miscare si deconectare.

3) Yoga este astazi foarte la moda. Pentru practicarea ei se vor consulta lucrarile de specialitate.

femeie miscare corp

4) Executarea treburilor gospodaresti implica o serie de miscari care constituie pe un anumit plan si exercitii de gimnastica. Astfel, spalatul geamului este un exercitiu bun pentru muschii trunchiului si ai bratelor. Spalind alternativ cu mina stinga si dreapta, efectuam miscari in diferite directii. Maturatul antreneaza de asemenea musculatura trunchiului. Toate aceste exercitii casnice, vor da tinerei fete prilejul de a-si exersa in mod sistematic intregul organism.Daca vreti sa ramineti supla, cautati sa mentineti un echilibru al soldurilor, bustului, spatelui, gatului etc.

5)Mersul. Un mers frumos da totdeauna farmec si nu rareori se poate auzi exclamatia: „ce mers frumos  sau „ce usurinta in miscari” etc. Evitati deci mersul cu capul aplecat, cu picioarele prea departate, cu corpul usor rasucit, cu miscarea prea energica a soldurilor si pasii mult prea mari.

6) Miscarea in aer liber este un prilej de aerisire a plaminilor, un antrenament usor pentru inima. De aceea se recomanda „iesirea de dimineata” pentru serviciu, facultate, scoala cu 20 de minute inainte pentru a parcurge o parte de drum pe jos.Pasul trebuie sa fie usor, elastic si destul de rapid nici prea mare, nici prea mic, adaptat la inaltimea corpului. Capul sus, umerii drepti, bratele libere, usor leganate. Nu folositi un singur brat pentru transportul pachetelor mai grele sau al cumparaturilor, caci vi se deformeaza silueta, intrucit unul din umeri va ramine mai ridicat, iar coloana vertebrala se va curba in directia celuilalt. Solicitati egal ambele brate.

II.Sa nu uitam ingrijirea sanilor care reprezinta una din partile cele mai fragile ale corpului si care trebuie corijat, ameliorat, intarit, in scopul de a indeparta cauzele unei dezvoltari imperfecte.

III.Mainile

Dupa maini se poate recunoaste de la prima intilnire, daca tinara fata este cu adevarat ingrijita. Mainile o vor trada imediat, deci nu neglijati ingrijirea lor.

IV.Picioarele sunt un factor important in frumusetea unei tinere fete.Dormiti punind o perna sub saltea, astfel ca picioarele sa fie usor ridicate.Piciorul plat care reprezinta o boltire necorespunzatoare a talpilor, poate fi remediat prin practicarea anumitor exercitii si prin incaltamintea adecvata.

INGRIJIREA PĂRULUI

par ingrijire femeie Ingrijirea parului constituie un element important pentru mentinerea sanatatii acestuia.

Tapatul zilnic al parului, fixativele, permanentele prea dese, au mai tir- ziu consecinte negative. Nu trebuie sa ne fie indiferent modul cum ne coafam. Alegerea coafurii sa fie facuta in raport cu forma obrazului si mai putin in functie de moda.

Nu trebuie neglijata seboreea pielii capului, matreata sau o cadere anormala a parului. Vitalitatea firului de par se hotaraste in aceasta perioada. Medicul specialist va avea de apreciat ce masuri trebuie luate pentru a nu ajunge intr-o faza cind tratamentele nu mai au efec

 IMBRĂCĂMINTEA

imbracamintea femei

Imbracamintea trebuie adaptata la imprejurari, anotimp, scop si momentul zilei. Simplitatea, curatenia si nu numai moda, trebuie sa fie deviza tineretii. Diferitele excentricitati trebuie excluse, iar adaptarea cerintelor modei sa fie facuta tinand seama de caracteristicile fiecarei persoane in parte. Toate articolele care constituie imbracamintea noastra se impune sa fie in concordanta cu fizicul nostru.