Cum imi aplic machiajul corect?

tehnica machiaj femeie

I.FONDUL DE TEN

Se intinde apoi fondul de ten cu varfurile degetelor ambelor maini  in mod omogen. Culoarea fondului de ten va fi in general cu o nuanta mai inchisa decit pielea. Dupa ce ati estompat bine fondul de ten pe fata, tamponati usor cu un servetel pentru a absorbi excesul de fond de ten si a-i da fetei o oarecare matitate.

In cazul aplicarii unui fond de ten compact procedati astfel :

Dupa aplicarea cremei de baza, aplicati intii fardul gras de obraz, fondul de ten compact si apoi pudra, deoarece pe fondul de ten compact, nu se mai poate aplica fardul gras de obraz.

Fondul de ten compact se aplica cu ajutorul unui burete umed, in felul urmator :

  • se umezeste bine buretele ;
  • se stoarce in asa fel ca sa ramina in el cam jumatate din apa ;
  • se freaca buretele astfel umezit, cu miscari circulare pe pastila fondului de ten compact;
  • se indoaie buretele in doua (fata cu fond de ten fiind in interior), frecindu-se usor cele doua parti intre •ele pentru a se repartiza egal fondul de ten ;
  • se intinde apoi pe fata, git si decolteu ;
  • se stoarce buretele complet si se uniformizeaza fondul de ten pe fata ca sa nu ramina pete sau dungi.

II. FARDUL PE OBRAZ

Aplicarea fardului de obraz. Aplicati un strop de fard pe obraz pe pometi, apoi intindeti-1 cu degetul mediu, estompindu-1 in asa fel incit sa realizati un echilibru intre cele doua zone ale fetei, precum si un echilibru in intensitatea culorii. Fardul de obraz trebuie sa fie usor vizibil doar in zona pe care vreti sa o accentuati. El are rolul de a marca un usor accent tonic. Fardul de obraz nu trebuie sa aiba limite definite si nu trebuie sa iasa prea mult in evidenta. Fardul de obraz poate fi crema, care se aplica dupa fondul de ten fluid, sau inaintea fondului de ten compact si fard de obraz compact, care se aplica cu pensula dupa aplicarea pudrei.

III.PUDRA

Aplicarea pudrei. Pudra se poate aplica luind un dreptunghi de vata si desfacindu-1 in doua in grosimea lui. Pe una din fete se pune o cantitate mare de pudra. Se aplica peste ea cealalta jumatate si se incearca scutu- rind pe mina daca vata este destul de subtire si lasa sa treaca pudra prin ea. Se pudreaza astfel din abundenta intreaga fata, gitul si decolteul. Cu ajutorul altui tampon de vata se indeparteaza de pe fata surplusul de pudra. Nu intrebuintati niciodata o pudra mai inchisa ca fondul de ten ci intotdeauna putin mai deschisa spre a da transparenta. Pentru seara veti folosi pudra mai deschisa si mai spre roz. Pudra in nuante galbene si oranj se recomanda la lumina fluorescenta, deoarece aceasta schimba culoarea spre vinat. Fruntea se va pudra intotdeauna cu o pudra mai deschisa decat in restul fetei pentru a fi cit mai luminoasa.

IV.SPRANCENE

Perierea si desenarea sprancenelor. Cu ajutorul unei periute cu doua rinduri de peri, periati sprancenele cu pudra in toate directiile. Apoi le periati in directia parului si cu un creion dermatograf de o culoare asemanatoare cu a sprincenei desenati usor sprinceana nu printr-o linie simpla, ci prin trasaturi fine, oblice, care imita firele de par. La sfirsit periati din nou sprinceana pentru a uniformiza desenul.

V.OCHII

Machierea ochilor cu fard de pleoape. Fardul de pleoape poate fi crema sau compact. Se aplica cu ajutorul pensulei speciale, in degrade, mai inchis spre marginea pleoapei si estompindu-se in tonuri mai deschise (alb) in partea de sus a pleoapei pina in sprinceana.

VI. GENELE

Aplicarea genelor false. Pleoapele trebuie sterse in prealabil cu o lotiune detergenta pentru a indeparta orice urma de fard gras sau pudra. Se usuca apoi cu un servetel de hirtie fin. Luati cu mina stinga genele false, iar cu dreapta un mic betisor de lemn sau plastic, cu care intindeti putina solutie speciala de lipit, pe marginea inferioara a genelor. Priviti in jos si apoi aplicati genele pe marginea pleoapelor superioare, chiar ]a radacina genelor naturale, pentru a se putea confunda cu acestea cit mai bine. Lasati sa se usuce, apoi aplicati fardul de pleoape, dupa aceea creion sau tus si la sfirsit rimelul, atit pe genele false cit si pe cele naturale, uniformizindu-le in acest mod. ,

VII. EYLINER/ CREION/ RIMEL

 Aplicarea eylinerului sau creionului si rimelului. Aplicarea rimelului se face cu doua periute : una cu un rind de peri, cu care aplicati rimelul si a doua cu doua rin duri de peri cu care periati si indepartati surplusul de rimei. Se trece peria cu un rind de peri bine prin rimei, umezind-o putin, apoi aplicati rimelul pe gene, printr-o miscare de la radacina genelor spre extremitate. Aceasta operatie o veti repeta de trei ori. Cu peria cu doua rinduri de peri, care este bine uscata si curata, periati genele in aceeasi directie. Se inmoaie iar in rimei peria cu un rind de peri si se aplica rimelul, de data aceasta numai de la mijlocul genelor spre extremitatea exterioara, incercind sa le curbati in exterior. Aceeasi miscare o repetati cu peria cu doua rinduri. Din nou periuta inmuiata in rimei aplicati-o foarte usor spre extremitatea genelor in sensul de a le curba si lungi. Aceeasi miscare o repetati cu periuta curata cu doua rinduri de peri. Rimelul poate exista sub forma de pastila compacta (cind se aplica cu periuta umezita), spirala metalica si spirala cu peri.

VIII. BUZELE

machiaj buze femeie

Desenarea gurii cu creion contur-rosu inchis. Cu un creion de contur rosu inchis, veti desena conturul buzelor. Se contureaza din coltul exterior spre mijloc. care imbraca fata, ii da stralucire si da farmec surisului.Cu pensula speciala de buze inmuiata bine in ruj, umpleti buzele in interiorul conturului incepind cu buza superioara. Aplicarea lacului de buze: lacul de buze se aplica tot cu pensula.