Tineretea, sanatatea si frumusetea

tineretea femeie

A fi tanar este minunat, insa aceasta frumusete in plina evolutie trebuie cultivata si ingrijita pregatind-o pe cea de mai tarziu. Nu trebuie uitat nici un moment ca timpul nu iarta si ca pielea noastra nu va ramine toata viata intinsa, mata, catifelata. Cu cit ne vom neglija mai mult in tinerete, cu atit ne va fi mai greu mai tarziu, cind chiar cele mai bune metode de ingrijire pot ramine fara rezultat.

Unii sunt de parere ca in perioada tineretii epiderma trebuie sa fie mereu supla si frageda. Acest punct de vedere pleaca insa de la o premiza gresita, in realitate, celulele incep sa piarda din vitalitate dupa 20 de ani. De aceea, unele persoane ajung in jurul virstei de 30 de ani in situatia de-a avea pielea aspra, porii dilatati, riduri ascunse si se intreaba cu mirare, de ce? Raspunsul este aproape totdeauna acelasi si anume: lipsa de ingrijire la timpul potrivit.

Exista si cazuri cand natura ne-a avantajat, inzestrindu-ne cu o piele normala (destul de rar intilnita) care nu necesita nici un fel de ingrijiri deosebite. Persoanele respective nu trebuie sa omita insa faptul ca pielea, in decursul anilor, sufera modificari substantiale in sensul ca tenul cu virsta devine tot mai uscat din lipsa de grasime sau mai frecvent prin deshidratare sau in sensul ca se ingrasa peste masura. Aceste femomene sint legate de o serie de factori interni care influenteaza intr-un grad important aspectul pielii.

Cum trebuie sa se ingrijeasca o persoana tanara?

  • In primul rind este important sa cunoastem tipul de piele: normala, uscata sau cel mai frecvent la aceasta varsta, grasa, seboreica.
  • Acest ultim neajuns, manifestat sub forma de puncte negre, pori dilatati, piele lucioasa si chiar cosuri poate fi remediat printr-o igiena riguroasa a pielii, folosind in acest scop apa si sapunul, operatie urmata de stergerea obrazului cu solutii usor alcoolice, astringente si mai ales acide care in afara de alte calitati au si aceea de a schimba reactia pielii (care in cazul unei epiderme bolnave are reactie alcalina). Oricare ar fi natura tenului, orice tanara fata, indiferent daca se fardeaza sau nu, isi va curata tenul seara inainte de culcare. Chiar daca tenul este uscat vom evita sa facem abuz de creme. Vom prefera cremele inofensive, cu o compozitie simpla care sa greseze pielea si s-o protejeze impotriva intemperiilor.
  • Crema va fi intinsa prin miscari usoare de mingiiere pentru a nu dauna muschilor, existind in caz contrar riscul ridarii premature. Dar pentru realizarea unui ansamblu placut nu este suficienta numai ingrijirea pielii. Nu trebuie sa omitem ca si coafura este un factor esential. Coafura va fi aleasa astfel ineit sa se potriveasca formei obrazului

Și acum cateva cuvinte despre machiaj

Exista tendinta de-a farda ochii in mod exagerat ceea ce deseori nu contribuie decit la imbatrinirea figurii. Pentru o tinara fata un fard aproape invizibil, constind dintr-un nor de pudra care sa dea catifelarea necesara obrazului, putin ruj de buze, o trasatura de creion vor contribui la obtinerea unui aspect potrivit.

Pentru completarea tinutei nu trebuie sa ne fie indiferenta nici problema vestimentara. in principiu trebuie excluse diferitele excentricitati, iar adoptarea cerintelor modei se va face in functie de caracteristicile figurii noastre.

De aceea, nu trebuie sa ne fie nici o clipa indiferent cum ne imbracam, cum ne coafam, cum ne machiem si mai ales cum ne ingrijim. Ne vom putea pastra tineretea cat mai multa vreme, numai gasindu-ne stilul si metodele de ingrijire cele mai adecvate tenului pe care il avem, metodele cele mai potrivite propriei noastre personalitati, raminind tot timpul — si acest lucru ni se pare esential — noi insine.

Tineretea si tutunul.

tutunul femeie

Un sondaj efectuat printre tinerele fete asupra motivelor care le-au determinat sa fumeze a aratat ca: 60% considera tigara ca ceva „frumos si modern”, iar 40% ca un mijloc de a place.
Sociologii respectivi au chestionat si un numar de baieti asupra opiniilor lor, in legatura cu fetele care fumeaza. Rezultatul: 6% au raspuns afirmativ; 54% au fost indiferenti, iar 40% s-au declarat impotriva. intrebarile au continuat intre altele si cu opinia acestora despre sotia fumatoare. intrebarea a provocat un val de proteste si doar doi au raspuns ca n-ar reproba acest obicei. Cei tentati sa fumeze sint rugati sa nu uite ca nicotina determina perturbari ale sistemului nervos, plaminilor, ficatului, organelor digestive, glandelor sexuale etc.

Cearcanele.

cearcane femeie

O neplacere des intilnita chiar si la persoanele tinere sint cearcanele. Sub pleoapa ochiului apare ca o semiluna, ca o urma concava orientata spre ochi. Cauzele sint multiple si formele diferite. Initial apar ca prim semn de oboseala, emotie sau soc. Ca urmare a acestor stari intervin tulburarile circulatorii la nivelul ochiului.

Tratamentul local consta in aplicarea de comprese calde, iar pe fata se pun comprese reci, dupa care se executa un masaj al pleoapelor.

Pielea de sub ochi este uneori lasata, chiar si la femei tinere; in regiunea orbitala unde pielea este subtire apar mici riduri superficiale. Tratamentul va fi executat de o cosmeticiana, ducind in final la o restringere la suprafata pielii.

Edemul

  •  poate apare si la persoanele tinere. Se datoreaza unor tulburari hepatice sau renale, oboselii, insomniei, consumului de alcool. Tratamentul consta in aplicatii calde si reci, masaje ale pleoapelor si bineinteles examenul clinic si eliminarea cauzelor de intoxicare. Edemul nu trebuie confundat cu pungile de sub ochi. Edemul este instabil.
  • La persoanele slabe si care au fata osoasa, ochii apar ca „scobiti”, infundati. Una din cauze poate fi slabirea brusca. Tratamentul efectuat la cosmeticiana prin hranirea tesuturilor subcutanate poate duce la refacerea tesuturilor respective.
  • Unele femei brunete prezinta o umbra accentuata pe pleoapa inferioara si care o au chiar din copilarie. Cauzele sint de natura genetica, intereseaza modul cum e repartizat pigmentul melanic si structura tesuturilor; remedii pentru astfel de situatii nu sint cunoscute.

Tratamentele locale pentru diversele feluri de cearcane trebuie completate cu tratamentul terapeutic si cu o igiena generala, care vor ajuta tratamentul local.

 

CREMA CU EFECT INSTANT AGE REVERSIST

CREMA CU EFECT INSTANT

Descriere Produs

Crema cu efect instant Dr. C. Tuna Age Reversist se topeste pe piele, iar formula sa cu textură de gel eliberează ingredient care umplu și întind ridurile, datorită extractului de plancton marin, cu care este îmbogățită. Această cremă miraculoasă ajută la stimularea hidratării și sintezei de collagen pentru un aspect vizibil mai tânăr.

Instrucţiuni De Utilizare

Ia o cantitate mică din produs și aplică 4-5 puncte în zona vizată. Întinde crema cu ajutorul degetului inelar, apoi așteaptă să se usuce. Dacă este necesară uscarea rapidă, poate fi folosit un evantai.

Nu contine SLS, metale grele, gluten, parabeni, organisme modificate genetic. Produs testat dermatologic

Click pentru reducere