Sprancenele

sprancene
Cand vorbim de frumusetea ochilor, trebuie sa avem in vedere si pleoapele, genele, sprincenele. Ingrijirea si corectarea lor este o conditie esentiala, fara de care nu poate fi vorba de frumusete feminina.

Este stiut ca un rol insemnat in expresia fetei noastre il are forma sprincenelor.Exista persoane a caror figura este dezavantajata datorita faptului ca nu stiu cum sa-si potriveasca forma sprincenelor, pentru a crea armonia necesara fetei sau pur si simplu nu stiu cum sa ascunda sau sa retuseze un defect al figurii. in dorinta de a ascunde eventuale defecte, unele femei le accentueaza mai mult, scotindu-le astfel in evidenta.

Forma sprancenelor

La forma sprincenelor trebuie sa se tina cont de forma gurii, cu care sa fie potrivite, si in general de formatul intregii figuri.De exemplu, buzele subtiri si fata rotunda nu se armonizeaza cu sprincenele ingrosate. Unei femei cu fata prelunga, sprincenele mai groase i se potrivesc insa foarte bine.

In general, arcada ochiului trebuie degajata de firele de par din partea de jos a sprincenei, fire care se epi- leaza cu ajutorul pensetei. Astfel ochii par mai luminosi, mai mari si mai expresivi. Aceasta operatiune trebuie facuta cu cea mai mare atentie, cu o penseta care sa apuce bine firele de par, care vor fi smulse cu indeminare, in sensul cresterii lor. Nu trebuie ciupita pielea, care, fiind foarte fina si moale in aceasta regiune, se inflameaza cu usurinta. Pentru a micsora senzatia de durere, inainte de a proceda la aceasta operatiune, se vor unge usor cu o crema grasa portiunile in cauza. Dupa epilare, pentru dezinfectare, vom tampona locul cu vata inmuiata in alcool, in asa fel, incit sa nu se prelinga alcoolul in ochi.

in cazul cind avem sprincenele rare si prea blonde, putem folosi creionul dermatograf, in scopul colorarii lor. Operatiunea de creionare a sprincenelor este numai in aparenta simpla. Colorarea sprincenelor se va face in mod discret, cautindu-se, pe cit posibil, ca ele sa para naturale.

Moda liniei subtiri a sprincenelor a fost abandonata de mult,

Moda liniei subtiri a sprincenelor a fost abandonata de mult, desi mai exista femei care o mentin si in prezent, bineinteles in dezavantajul lor. Creionul trebuie sa fie de buna calitate, moale si cu virful ascutit, pentru a putea desena cu ajutorul lui liniute fine, care sa imite firicelele de par ale sprincenei naturale. Alegerea nuantei creionului dermatograf trebuie facuta in raport cu persoana. Femeile brunete vor folosi dermatograful negru, cele roscate dermatograful brun-roscat, iar satenele si blondele, dermatograful maron. Se va evita folosirea dermatografului negru in toate cazurile. Folosind nuanta potrivita, contribuim cu mina noastra la armonia fetei, inlaturind disonantele. Ca si in cazul genelor, este indicat ca vopsitul sprincenelor sa se faca tot de catre o cosmeticiana.

Se recomanda ca zilnic sa periem sprincenele

Se recomanda ca zilnic sa periem sprincenele cu o perie de dinti mica (pentru copii) care sa fie confectionata din par aspru, in nici un caz sa nu fie din fire de plastic. Aceasta periuta trebuie folosita numai pentru periatul sprincenelor. Periatul se incepe intii de la coada ochiului spre nas, apoi in sens invers. Periatul are ca efect activarea circulatiei in portiunea respectiva, stimularea cresterii firelor de par sanatoase, dind sprincenelor vigoare si stralucire. Este indicat ca periatul sprincenelor sa se faca atit inainte de fardare, cit si, mai ales, dupa demachiere, seara, cind fiecare sprinceana va fi periata de 15—20 de ori. Este bine ca si dupa ce ne pudram sa periem de 2—3 ori sprincenele, in sensul de la nas spre coada ochilor, pentru a sterge pudra, care, fara sa vrem, se depune si pe sprincene, diminuindu-le stralucirea.

In final…

O operatie principala in ingrijirea ochilor este demachierea, care se efectueaza, obligatoriu, in fiecare seara.  Sa nu uitam ca, dupa demachiere, pleoapele trebuie unse cu o crema hranitoare, grasa, pe care o vom aplica usor, fara sa apasam.

Ceara pentru SpranceneCeara pentru Sprancene

Descriere Produs
Ceara de sprâncene Farmasi, cu formulă specială ce conține Capixyl™ și Ulei de Migdale, oferă sprâncenelor un aspect plin și o finisare naturală, în timp ce le hrănește. Nu adaugă greutate excesivă firelor, astfel încât acestea nu se lasă. Oferă fixare de lungă durată datorită formulei rezistente la apă.
Instrucţiuni De Utilizare
Aplicați o cantitate mică de ceară pe sprâncenele curate și uscate. Este recomandat a se curăța pensula după fiecare aplicare, iar aplicarea să se efectueze cu pensula curată.

 

 

Creion sprancene micropigmentare

Sampon cu usturoi Farmasi

Descriere Produs

Un creion pentru un aspect de micropigmentare, ușor de realizat, care creează iluzia firelor de păr naturale, cu 3 linii ultrafine dintr-o singură mișcare.

  • Efect de tatuaj
  • Formulă vegană
  • Aplicatorul cu 4 perii umple sprâncenele rapid și creează iluzia de fire de păr suplimentare
  • Disponibil în 4 nuanțe versatile
  • Imită părul natural al sprâncenelor
  • Rezistent la transfer
  • Rezistență de lungă durată

Instrucţiuni De Utilizare

Aplică creionul pe sprâncenele curate și uscate – acest lucru înseamnă fără cremă hidratantă și fără alte produse pentru sprâncene! Formula sa asemănătoare cu cerneala nu poate adera corespunzător pe firele de păr din sprâncene sau pe piele dacă alte produse interferează aplicarea. Începând dinspre capătul interior al sprâncenelor, aplică produsul în mișcări scurte și delicate, urmărind forma naturală a sprâncenelor. Când ajungi la arcadă, întoarce creionul pe o parte și poziționează-l în jos, înspre tâmplă. Apoi aplică-l în jos, pe diagonală pentru a umple sprâncenele până la capătul exterior. După acești pași, poți adăuga și alte produse pentru stilizarea sprâncenelor!

Click pentru reducere