Frumusetea ochilor

ochi

Un par sanatos cu o coafura ingrijita, o fata cu un oval perfect, o piele catifelata si bine fardata, o gura frumoasa care lasa sa se zareasca printr-un zambet cald o dantura impecabila — toate acestea palesc, atunci cind ochii si-au pierdut stralucirea, iritindu-se, cind pleoapele sint rosii, cind pungile isi fac aparitia sub ochi sau cind cearcanele dau expresia istovirii, fie ea si trecatoare.

Este necesar ca, in cadrul ingrijirilor igienice si cosmetice zilnice, sa acordam o deosebita atentie ochilor, in primul rind pentru mentinerea lor intr-o stare de perfecta sanatate.

Ochii

Ce poate fi mai scump ca vederea, acest mare dar cu care ne-a inzestrat natura? De aceea sa nu neglijam ochii, aceste pretioase nestemate.

Cand avem ochii obositi si iritati, sa nu ne lasam invinse de comoditate sau de oboseala. Seara, inainte de culcare, sa aplicam comprese cu infuzii de musetel sau tei, cu apa de albastrele sau cu apa boricata. Pungile de sub ochi si cearcanele se vor trata cu comprese cu acid boric in concentratie de 3% (un pachetel de 30 g la un litru de apa fiarta si racita).

O mare atentie trebuie sa acordam ingrijirii ochilor in timpul verii

O mare atentie trebuie sa acordam ingrijirii ochilor in timpul verii, cind soarele este puternic. in cazul cind stam mult afara, este necesar sa protejam ochii prin purtarea ochelarilor de soare. Pina nu de mult, se credea ca ochelarii cu lentile colorate sint o cochetarie sau, pur si simplu, ca nu sint necesari. Specialistii au combatut insa aceasta teorie, justificind, in mod stiintific, necesitatea ochelarilor cu lentile colorate, atit in timpul verii, cit si in timpul iernii, cind cad zapezi abundente, pentru apararea ochilor impotriva razelor solare ce se reflecta pe zapada. in timpul vacantelor de vara, la mare sau la munte, se mai recomanda purtarea palariilor de soare cu boruri largi.

Sunt femei care, dupa virsta de 40 de ani, trebuie sa poarte ochelari de vedere

Sunt femei care, dupa virsta de 40 de ani, trebuie sa poarte ochelari de vedere. In dorinta de a-si pune in valoare calitatile fizice si de teama ca ochelarii le imbatrinesc, prefera sa-i poarte numai in poseta. Este o mare greseala, deoarece evitarea ochelarilor, atunci cind ei sint necesari, solicita un efort, care, cu timpul, duce la slabirea mai accentuata a vederii si la formarea si adin- cirea ridurilor din jurul ochilor. Ochelarii cu rama fina si adecvata formatului fetei confera o nota de distinctie si eleganta oricarei femei.

Pleoapele

Fardarea pleoapelor in timpul zilei nu a fost niciodata la moda si nici in prezent nu este. Regretabil este faptul ca numeroase fete tinere isi vulgarizeaza chipul prin fardarea stridenta a pleoapelor, diminuind limpezimea si stralucirea pe care le ofera ochilor prospetimea virstei lor. Nu se recomanda machierea pleoapelor in timpul zilei. Aceasta se face numai seara, si nu totdeauna, ci in ocazii mai deosebite (teatru, bal, banchet etc.). Este indicat a se contura pleoapele superioare cu un creion dermatograf de buna calitate (sa fie foarte moale), cu virful ascutit, pentru a lasa o linie dreapta. Linia trasata la conturarea pleoapelor se va prelungi usor in sus la coltul ochilor. Uneori, este suficienta numai aceasta prelungire, fara conturarea pleoapelor, in special la femeile mai in virsta. Conturarea pleoapelor se face si cu ajutorul unui tus special, care se aplica cu o pensula subtire si care poate inlocui dermatograful. in unele ocazii se poate proceda si la colorarea pleoapelor cu fard, dar in acest caz se va tine cont ca nuanta pe care o alegem sa nu fie in disonanta prea mare cu culoarea ochilor.

Baza pentru fard de pleoape

Baza

Perfect pentru fixare! Fixează machiajul ochilor, crește rezistența machiajului. Se poate utiliza individual sau înainte de aplicarea machiajului

  • Oferă un aspect neted și mătăsos
  • Previne pătarea și întinderea machiajului
  • Reflectă culoarea la adevărata intensitate în contact cu lumina
  • Corectează culoare neuniformă de pe pleoape

Click pentru reducere