Rasul electric si rasul mecanic. Cosmetica barbatilor

rasul electric

Unele femei auzind vorbindu-se despre cosmetica barbatilor afirma ca este o tendinta de imitatie, ca si cum cosmetica ar fi un privilegiu rezervat numai femeilor.

Cu ani in urma, barbatii ezitau sa ceara un preparat cosmetic. Dar dorinta de a arata cat mai bine este comuna atit femeilor, cat si barbatilor, ea datind din cele mai vechi timpuri.

Fiecare epoca a culturii umane este caracterizata si prin propriile ei criterii asupra frumosului, pe care barbatii, ca si femeile se straduiau sa le respecte intocmai, pentru o anumita eleganta a trupului, a imbracamintii si a intregii lor fiinte.

Estetica barbatilor nu cuprinde la ora actuala numai aspectele de ingrijire a parului de pe cap si de pe fata, ci o sfera mult mai larga de preocupari.

Vom prezenta mai detaliat unele aspecte ale igienei specifice barbatilor, celelalte fiind tratate cu caracter general in cuprinsul acestei lucrari.

Una din preocuparile zilnice o constituie rasul parului de pe fata, operatie atit igienica, cit si cosmetica, care se practica in ateliere de specialitate sau acasa, folosind mijloace clasice ori moderne.

Sunt folosite doua sisteme: rasul electric si rasul mecanic

Rasul electric

  • Rasul electric a aparut ca metoda curenta dupa anul 1950 avind avantajulca nu necesita apa, sapun sau pensula, ci doar existenta unei prize electrice.
  • Nu irita pielea, constituie un masaj al pielii obrazului, evita folosirea sapunului de ras si propagarea de infectii ale parului.
  • S-au nascut totusi unele controverse cu privire la utilizarea acestui sistem si foarte multi barbati folosesc inca sistemul clasic — briciul sau lama de ras.Rasul mecanic
  • Rasul mecanic are o vechime de peste 200 de ani, fiind folosit prima oara in Franta.
  • Avantajele sale sunt: accesibilitatea si minimum de dificultati, parul de pe obraz putind fi ras in mod rapid, in functie de indeminarea celui care foloseste briciul sau aparatul de ras.
  • Sistemul prezinta insa si inconveniente, provocand sangerari. Operatia necesita: sapun, pamatuf, aparat de ras cu lama sau brici, puf si oglinda, toate alcatuind trusa de barbierit, care se recomanda a fi individuala.

Sapunuri de barbierit

  • Sapunul de barbierit indeparteaza grasimea parului barbii si-i modifica structura chimica, umflindu-l, ceea ce il face sa devina mai putin rezistent si mai usor de inlaturat.

Folosirea lamelor inoxidabile, prezinta avantajul unei folosiri repetate, bineinteles in functie de asprimea parului de pe fata. Lama trebuie sa taie bine, deoarece in caz contrar irita epiderma.

Marginea taioasa a lamei nu este dreapta, ci cu mii de dintisori pe fiecare centimetru liniar. La lama uzata, dintisorii sint deranjati din alinierea lor, datorita folosirii repetate.

Odata cu parul, lama poate desprinde si cateva randuri de celule din epiderma. Efectele acestei desprinderi de celule se constata prin umezeala care apare dupa ras, care se amesteca cu apa de spalat, dar care poate servi ca mediu favorizant pentru dezvoltarea microbilor.

Pamatuful de preferinta din par de bursuc, trebuie sa fie moale, mai ales pentru persoanele cu parul curbat.
Pamatuful aspru irita pielea. Dupa folosire, pamatuful ud trebuie asezat vertical, cu firele in sus.

Briciul trebuie sa fie bine ascutit si dezinfectat inainte de folosire.Puful pentru pudrat trebuie sa fie individual. El va fi curatat din cand in cand si pastrat intr-o cutie speciala.

 

 

Crema Pentru Fata si Ochi 

crema pentru fata si ochi

Descriere Produs

Cremă de față și ochi cu aminoacizi.

Lotiune After Shave 

lotiune

Descriere Produs

Hidratează, calmează și îngrijește pielea. Textura non-grasa.

 

Sapun Farmasi

sapun

Descriere Produs

Îmbogățit cu un aminoacizi. Curăță fără să usuce pielea. Efect de împrospătare.

Click pentru reducere