1)Dulciurile si fainoasele
Deoarece dulciurile si fainoasele au o contributie importanta in sporirea greutatii corpului trebuie, sa le consumam cu atentie si sa stim sa rezistam ispitei lor.
Salatele si cruditatile, verdeturile (in special morcovi, telina, spanac, laptuca, stevie, papadie, urzici, cicoare si iarna andive siradacinoase) ne vor vitaminiza si ne vor face sangele mai viu si mai bine colorat, eliberindu-ne de toxine.
2)Painea integrala este bogata in vitamina B
Painea integrala este bogata in vitamina B. Acizii grasi din uleiurile vegetale ne vor dizolva vitaminele spre a intra in circuitul sanguin.Toate vitaminele din fructe si din legume (care contin vitaminele A, Bi, B2, B6) si mai ales vitamina A supranumita si „vitamina frumusetii, ne vor lumina tenul (aceasta vitamina A trebuie luata cu moderatie, conform sfaturilor medicului, fiindca altfel ne poate aduce prejudicii. Vitamina A ajuta ochilor slabiti putind duce chiar la micsorarea dioptriilor la persoanele care poarta ochelari.
3)Mineralele din legume ajuta tenul, intaresc unghiile si dau stralucire si vitalitate parului, care se va indesi si va inceta sa cada anormal.
4)Climat de confort si liniste in camin
Este foarte importanta stabilirea unui climat de confort si liniste in camin, luptand contra stresurilor si a zgomotului. Astfel, vom capitona usa care da in afara, spre culoare, ca sa nu auzim discutiile de pe palier sau zgomotul ascensorului, daca locuim in bloc. Daca avem posibilitate vom izola fonic peretii, daca avem vecini galagiosi.
Geamurile le vom dubla, ca sa nu patrunda frigul sau zgomotul strazii, Vom pune perdele duble, daca nu avem jaluzele adica peste perdele un rind de draperii groase de catifea sau de bumbac, mai ales daca apartamentul este inundat vara de prea multa lumina si caldura de la soare sau daca locuim pe artere principale, unde iluminatul magazinelor si al reclamelor ne pot deranja.
5)Vom intampina binele cu bucurie si cu veselie.
Vom intampina binele cu bucurie si cu veselie. Vom incerca sa atenuam raul, atunci cand nu-l mai putem evita — fara lamentatii, tipete si lacrimi — inutile de altfel — printr-o analiza linistita si judicioasa a celor intimplate. Oricind ne poate surprinde o mare bucurie sau un imens necaz, ele fiind doua extreme care se ating, si care corespund unor legi firesti ale universului (inceput – sfirsit, nastere — moarte, ris — plins, iarna — vara, zi — noapte etc.).
Cand totusi, inevitabilul s-a produs, vom cauta sa ne aparam, sa gasim un remediu pentru aceasta situatie care nu depinde de noi, dar care nu trebuie sa ne distruga moral si fizic.
6)Acceptind realitatea, trebuie sa ne sublimam durere
Acceptind realitatea, trebuie sa ne sublimam durerea, canalizindu-ne preocuparile spre alte lucruri, fie in munci noi, in creatie, dind o noua directie idealurilor si afectiunii noastre sau sentimentelor ranite ori spulberate.
Daca avem posibilitatea, pentru un timp cat de scurt, va trebui sa schimbam mediul, casa sa fie usor schimbata, aranjamentul mobilelor sa aiba o alta nota de nou, amintirile triste sa nu mai fie evocate la fiecare pas.
Cand mai prindem puteri, vom face un bilant curajos, un total din ceea ce ne-a ramas din fortele noastre sufletesti si morale, ca sa putem porni din nou la drum; iar faptul ca totul este ireversibil si nu depinde de noi, trebuie sa ne faca sa intelegem ca este inutil sa ne sfisiem inima si sa ne pierdem sanatatea, atata timp cat nu depinde de noi sa schimbam mersul lucrurilor.
Cand unele fapte si schimbari neasteptate, care ne streseaza, n-au un caracter definitiv, nu trebuie sa ne biciuim orgoliul si sa renuntam la lupta, ori sa ne facem reprosuri si sa facem din camin un infern.
7)Intr-un cuplu se intimpla sa mai intervina unele „furtuni”
Intr-un cuplu se intimpla sa mai intervina unele „furtuni” mai ales la inceputul convietuirii. Trebuie rabdare, intelegere, diplomatie, eleganta interioara si exterioara, blandete. Orice om poate sa aiba la un moment dat o slabiciune, o influenta nefasta etc. Trebuie sa stim sa ne adapostim in noi insine, spre a nu fi doboriti de fortele furtunii.
In gospodarie nu trebuie sa ne consumam sanatatea, epuizindu-ne fortele, cheltuind ore pentru o curatenie repetata automat, ca un imperativ obsedant, dintr-o obisnuinta care poate friza mania.
Vom face curatenia generala de rigoare, vom lupta s-o pastram, vom sterge praful zilnic sau cel mult la doua zile, ne vom face cumparaturile inainte de a se epuiza camara ca sa avem rezerve pentru timpul nefavorabil sau alte situatii neprevazute.
Daca vom gati pentru cateva zile, vom reusi sa ne rezervam timp si pentru unele probleme aparent mai putin presante, dar foarte importante pentru tinuta si viata noastra de femei (un tratament cosmetic, atunci cind nu ne putem duce la un atelier specializat, bai de aburi de musetel, masaj, masti cosmetice, vopsitul parului, manichiura, pedichiura etc.).
Este bine sa stim sa renuntam la „sclavia si comoditatea televizorului si, din cand in cand, sa schimbam mediul si sa mergem la cinematograf, la teatru, la opera sau la concert, intr-o vizita agreabila sau la o reuniune de colege.
Revederile cu colegele de scoala, prin schimburile de idei, sfaturile practice, noutatile ce se pot difuza in toate domeniile, realizarile de calatorii, creatiile, evenimentele artistice, retetele si unele practici gospodaresti utile si originale, comentariile de moda, glumele, fac sa se nasca un climat de bucurie si de placere pentru toate femeile.