Parintele Farmasi Dr. Cevdet Tuna

Dr. Cevdet Tuna

dr-c-tuna farmasiAdrianopol  constituie un reper istoric, atat din punct de vedere al tratatelor, cat si al citadinilor care aveau sa fie gazduiti si zamisliti in interiorul sau. Cunoscut sub denumirea de orasul Edirne, acesta este punctul de start in creionarea portretului Dr. Cevdet Tuna.

Nascut in 1923, Dr. Cevdet Tuna a fost cel de-al doilea copil al unei familii numeroase. Avand o inclinatie catre profilul real, Dr. Tuna avea sa urmeze la Frankfurt, Universitatea Johann Wolfgang von Goethe, o prestigioasa institutie dedicata celor ce doresc sa profeseze in domeniul medical. Dupa absolvirea institutiei, Dr. Tuna a practicat o vreme ca medic-locotent in Hadimko, Istanbul.

Studiile medicale i-au permis ca sa creeze si sa adapteze formule, rezultand intr-un final produsele de care se bucura astazi consumatorii Farmasi. Prima fabrica de farmaceutice cu produsele formulate de Dr. Tuna a fost infiintata in 1952. Aceasta a acoperit o gama variata de substante utilizate in sectorul farmaceutic, precum antiinflamatoare, siropuri, pastile de tuse, analgezice.

Pasionat, disciplinat si dedicate profesiei sale, Dr. Cevdet Tuna a continuat sa isi imbunatateasca constant formulele. Eforturile depuse in cercetari, analize si productie au permis ca fondatorul Farmasi sa fie o atractie pentru diversi oameni de afaceri. In consecinta, dupa mai bine de doua decenii, el cedeaza actiunile sale companiei internationale de investitii.

Cu toate acestea, pana in 1995, Dr. Tuna nu abandoneaza piata farmaceutica, fiind activ implicat in activitati de import de produse medicale, lucrand indeaproape cu farmacii nationale care erau producatoare independente.

Anul 1998 avea sa fie definitoriu in destinul Farmasi. Dr. Cevdet Tuna a infiintat atat compania turca la care  ne-am referit, cat si brandul Tanalize Cosmetics.

Cu o activitate profesionala de peste sase decenii, Dr. Cevdet Tuna a constituit un reper in materie, o personalitate care intotdeauna a urmarit promovarea unor principii sanatoase, armonioase. Pasiunea pentru profesie, dedicarea intru totul acesteia, au condus la ceea ce astazi se numeste grupul Farmasi.

Anul 2017 avea sa marcheze sucombarea unui elitist al industriei in care a activat, a unui fondator a carui munca este manageriata si continuata de fiul sau. Dr. Cevdet Tuna ramane un inovator a carui amprenta a fost, este si va fi cunoscuta, brandul Farmasi bucurandu-se de o gama ce contine peste 2 000 de produse.

Finalizarea portretului  Dr. Cevdet Tuna trebuie realizata in concordanta cu ideile promovate de acesta. Devotamentul, empatia, pasiunea, consideratia acordata oamenilor, respectiv angajatilor sai sunt doar cateva din regulile de aur care au guvernat viata si cariera doctorului Cevdet Tuna.