Produsele cosmetice VS produse pentru make-up

trusa-pensule-cosmetice.jpg

Principala diferență între cosmetice și produsele de machiaj este că produsele cosmetice curăță, protejează și înfrumusețează aspectul, în timp ce machiajul îmbunătățește sau schimbă aspectul. Există multe produse cosmetice disponibile în industria modernă a modei. Le putem clasifica în diverse subcategorii în funcție de funcția lor. Acestea includ produse de machiaj, produse de îngrijire a pielii și produse de îngrijire personală. Prin urmare, machiajul este un tip de produse cosmetice. Funcția principală a machiajului este de a schimba sau de a îmbunătăți aspectul unei persoane. Dar produsele de îngrijire a pielii și de îngrijire personală pot curăța, proteja și reface pielea. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor folosesc în general aceste două cuvinte în mod interschimbabil.

Ce sunt cosmeticele?

  Cosmeticele sunt produse utilizate pentru a curăța, îmbunătăți sau schimba tenul, pielea, unghiile, părul sau dinții. Cosmeticele sunt cunoscute ca fiind produse „pentru curățarea, înfrumusețarea, promovarea atractivității sau modificarea aspectului”. Prin urmare, multe produse, inclusiv produsele de machiaj, de îngrijire a pielii și de îngrijire personală, aparțin categoriei produselor cosmetice. Produsele de îngrijire a pielii, cum ar fi produsele de curățare, tonice și exfoliantele, pot curăța, exfolia și proteja pielea, în timp ce o refac. Produsele de îngrijire personală, cum ar fi șampoanele, balsamurile, săpunurile, pasta de dinți și parfumurile.

  Mai mult, puteți urmări utilizarea produselor cosmetice încă din istoria antică. Egiptenii antici au fost primii utilizatori cunoscuți de produse cosmetice. Aceștia foloseau plante și minerale ca machiaj și uleiuri pentru a-și proteja pielea de soare. Oamenii din China și Japonia foloseau pudră de orez pe față și vopsele de henna pe păr. Cele mai multe produse cosmetice moderne sunt fabricate din substanțe chimice, dar aceste formulări trebuie, de obicei, să obțină permisiunea Ministerului Sănătății sau a unei alte autorități locale (în funcție de țară).

aplicare-cosmetice.jpg

Ce este machiajul?

Machiajul este orice produs cosmetic care modifică sau îmbunătățește aspectul cuiva. Fondul de ten, iluminatorul, corectorul, rujul, fardul de ochi, rimelul, fardul de obraz și bronzul sunt câteva exemple de produse de machiaj. Pentru unii, este la fel de simplu ca folosirea unui corector pentru a ascunde cearcănele sau folosirea rujului pentru a adăuga un strop de culoare pe față. Cele mai multe produse de machiaj constau, de obicei, din apă, ulei și ceară. În plus, cele mai multe dintre ele conțin de obicei agenți de colorare, de exemplu, farduri de ochi colorate, rujuri, farduri de obraz etc. Folosim machiajul în principal pentru a ascunde imperfecțiunile pielii, pentru a ne pune în valoare trăsăturile naturale și pentru a adăuga culoare feței. Uneori, formele extreme de machiaj sunt folosite și pentru spectacole sau prezentări de modă. Mai mult, o persoană pricepută la produsele de machiaj își poate schimba complet fața și poate folosi deghizări inteligente cu ajutorul machiajului.

Diferența dintre produsele cosmetice și machiaj:

1. Funcție

Cosmeticele sunt produse folosite pentru a curăța, îmbunătăți sau schimba pielea, unghiile, părul, în timp ce machiajul reprezintă un produs cosmetic care modifică sau îmbunătățește aspectul cuiva. Principala funcție a machiajului este de a schimba sau de a îmbunătăți aspectul unei persoane, în timp ce produsele cosmetice curăță, înfrumusețează, promovează atractivitatea sau modifică aspectul.

palete-de-culori-cosmetice.jpg

2. Produse

Fondurile de ten, iluminatoarele, rujurile, fardurile de buze, fardurile de ochi, rimelurile și fardurile de obraz sunt exemple de machiaj, în timp ce produsele cosmetice includ produse de machiaj, precum și alte produse, cum ar fi creme hidratante, produse de curățare, exfoliante, parfumuri, săpunuri și șampoane.

Concluzie

   În concluzie, principala diferență între cosmetice și machiaj este funcția acestora. Cosmeticele curăță, protejează și înfrumusețează aspectul, în timp ce machiajul îmbunătățește sau modifică aspectul. Pe scurt, machiajul este un tip de produs cosmetic, dar în general, majoritatea oamenilor folosesc aceste două cuvinte în mod interschimbabil.