Notiuni de machiaj pentru incepatori

Screenshot 2023 04 12 at 10 17 04 demachierea obrazului – Cautare Google

Conturarea nasului

conturarea nasuluiDaca nasul este foarte mic il vom colora si mai deschis, pentru ca si asa datorita ramei de ochelari isi pierde din marime. Pentru ca sa prelungim obrazul (bineinteles creind iluzia optica prin culoare) vom face o umbra verticala de unu pina la doi centimetri fond de ten mai inchis decit restul obrazului. Sprincenele vor avea o usoara linie ascendenta. Pleoapele vor fi colorate cu fard discret bleu sau verde, de preferinta seara. Nu vom farda tare ochiul, fiindca prin lentilele de vedere acesta ar aparea ciudat prea fardat. Ne vom multumi sa desenam o usoara linie ca o umbra in jurul ochilor si vom accentua foarte putin cozile ochilor cu maro inchis si gri pentru blonde, cu creion negru pentru brune. Seara se vor farda discret pometii cu o umbra de fard in forma de triunghi.

Rama de ochelari

Vom alege o rama de ochelari de forma patrata nu pica groasa, fiindca obrazul este mic. Bine este sa in dam forma rotunda, care ar accentua si mai mult lolunjimea fetei.

Obrazul patrat

Un obraz patrat cu maxilarele foarte puternice impune ca machiajul sa fie ca si cel pentru obrazul rotund, cu singura deosebire ca fondul de ten va fi bej- <iuriu, iar maxilarele vor fi mai bine umbrite cu un fond de ten inchis. Trasaturile trebuie indulcite. Vom purta ochelari cu rama dreapta, usor alungita inspre timple si rotunda in partea de jos.

Obrazul dreptunghiular

Un obraz prelung si dreptunghiular cere machiaj deschis, dar umbrit (in partea de jos) in forma rotunda. Ochelarii vor fi cu baza rotunda, atit rama cit si lentilele, care sa depaseasca pometii. In acest fel toata atentia va fi atrasa de partea de jos a obrazului. Se va face retus la barbie, iar obrazului nu i se va aplica nici un fel de fard, fiindca si asa este destul de ingust.

Obrazul triunghiular

Obrazul triunghiular mic si fin va cere un machiaj de culoare deschisa. Virful barbiei va fi umbrit, rama ochelarilor fiind discreta, ca sa nu diminueze obrazul.

Obrazul oval

Obrazul oval suporta orice fel de machiaj potrivit cu ochii si cu toaleta. Ne putem permite orice fel de fantezie, bineinteles in limita bunului gust, putind purta ochelari cu rame drepte, alungite, rotunde etc.

Este bine sa stim ca desi uneori moda lanseaza forme bizare si rame grele, trebuie sa optam pentru ceea ce vine bine formei noastre de obraz si sa evitam ramele grele, care ne lasa cearcane si urme pe nas si- obraz.

Cum se demachiaza un obraz

Tenul poate fi curatat cu orice produs demachiant aflat in comert : lapte demachiant usor astringent

  • pentru tenurile normale ; crema grasa speciala, lapte de lanolina sau ulei de masline
  • pentru tenul uscat si deshidratat; un lapte demachiant mai gras si creme fluide gelatinoase speciale — pentru ten gras.

Gel de curatare cu arbore de ceai

Gel de curatare cu arbore de ceai

Instrucţiuni De Utilizare

A se folosi dimineața și seara. Aplică gelul în palmele umede și masează până când devine spumă. Masează blând spuma pe fața umedă și gât, prin mișcări circulare, evitând zona ochilor. Clătește bine.

Click pentru reducere

Corector lichid VFX Pro

corector

Descriere Produs

Ușor de aplicat, datorită texturii sale cremoase, pudrate, oferă un fi nisaj mat, în timp ce hidratează pielea cu ingredientele sale active. Corectează imperfecțiunile, precum cearcănele și roșeața, cu pensula sa voluminoasă, care oferă o acoperire completă și un mod de utilizare facil. Ajută la netezirea și reducerea aspectului liniilor fi ne, ridurilor și porilor. Ajută la crearea unui aspect mai tânăr al pielii.

Instrucţiuni De Utilizare

Aplicați puncte mici sub ochi sau pe zonele necesare cu vârful degetelor, un burețel de machiaj sau o pensulă pentru corector..

Click pentru reducere