Cum sa ma demachiez corect

Screenshot 2023 04 18 at 13 33 11 demachiere obraz – Cautare Google
Tenul poate fi curatat cu orice produs demachiant aflat in comert :
  • lapte demachiant usor astringent — pentru tenurile normale ;
  • crema grasa speciala, lapte de lanolina sau ulei de masline — pentru tenul uscat si deshidratat;
  • un lapte demachiant mai gras si creme fluide gelatinoase speciale — pentru ten gras.

Procedeu

Prima operatie

Daca demachiantul este lichid, turnam o cantitate mica intr-o cescuta pregatita in acest scop si inmuiem in ea o bucatica de vata apasind apoi, in miscari circulare, pe obraz, frunte, ochi, pleoape. in jurul ochilor, incepem demachierea intii din coltul intern catre coada, apoi pe timple, ochii, nasul, gura, maseterul, barbia si coborim spre gat, ceafa si decolteu. Miscarile pentru demachierea obrazului vor fi facute pornind de jos in sus, iar pentru git de sus in jos si lateral.

Daca avem un produs gras solid sau gelatinos, punctam intreaga suprafata a obrazului cu mici gramajoare de crema si apoi, cu mainile perfect curate, unificam cu atentie in. directia si dupa forma muschilor.

A doua operatie consta in curatirea propriu-zisa.

Spalam obrazul cu apa minerala sau apa fiarta si racita, in care dizolvam o lingura rasa de bicarbonat sau 1 gr de borax, pentru indepartarea urmelor grase ale demachiantului.

Tenul mai poate fi sters cu ceai de musetel sau de albastrele pe care-l vom avea indemina intr-o sticla,sau doua comprese de tifon aplicate.

A treia operatie

A treia operatie este administrarea tomcului. Pentru  tenurile normale si uscate se va intrebuinta laptele de benzoe, apa de roze sau de liliac, iar pentru tenurile grase, un tonic usor astringent, avind un procent mic de alcool (25%),- cum ar fi laptele de castraveti sau alte tonice din comert. Imbibam un tampon de vata cu tonic si apasam insistent pe toata suprafata obrazului, in special pe regiunile mai ridicate. Astfel, tenul se hidrateaza, se tonifica si capata o anumita transparenta.

La sfarsit, aplicam o crema hranitoare, pe care o intindem pe toata suprafata obrazului, masind usor cu miscari delicate.

Gel de curatare cu arbore de ceai

Gel de curatare cu arbore de ceai

Instrucţiuni De Utilizare

A se folosi dimineața și seara. Aplică gelul în palmele umede și masează până când devine spumă. Masează blând spuma pe fața umedă și gât, prin mișcări circulare, evitând zona ochilor. Clătește bine.

Click pentru reducere