Natura tenului meu

ten gras normal uscat

INGRIJIREA TENULUI

Pentru o ingrijire cit mai eficienta a tenului trebuie sa cunoastem mai intii tipul tenului, cu toate caracteristicile lui. Aceasta identificare este necesara pentru a ne putea orienta asupra produselor si preparatelor cosmetice pe care ar urma sa le folosim in scopul ingrijirii tenului. Determinarea naturii tenului nu se poate face decit de catre o persoana care poseda cunostinte in domeniul stiintei cosmetice si aceasta nu este decit cosmeticiana. Exista cabinete de cosmetica, utilate cu aparatura moderna si incadrate cu personal calificat, care ne stau la dispozitie in acest scop.

A aplica la intamplare, din proprie initiativa sau la indemnul prietenelor, tratamente cu diversele preparate si produse cosmetice, fara cunoasterea naturii tenului, inseamna a obtine rezultate nesatisfacatoare. De pilda, a aplica pe un ten gras creme cu un continut mare de grasimi sau pe un ten uscat lotiuni astringente etc. duce la obtinerea unor efecte daunatoare tenului, in detrimentul mentinerii tineretii si frumusetii. Uneori,  ceste ef ecte pot fi destul de serioase.

Tenul normal sau eudermic.

Acest tip de ten se in- tilneste la persoanele cu functiile pielii normale. Este fin si catifelat, avind porii mici si aproape invizibili. ( ‘antitatea ponderata de grasime naturala ii da un aspect sanatos si frumos. Din pacate, foarte putine femei mature au tenul normal. Tipul acesta de piele se intil- neste, in general, la copii.

Tenul gras (seboreic).

Tenul gras isi are originea in hipersecretia glandelor sebacee, care produc o cantitate mai mare de sebum decit are nevoie pielea respectiva. Din aceasta cauza tenul are un aspect unsuros, lucios si aspru, indeosebi pe aripile nasului, pe barbie si pe frunte. Porii se dilata, iar obrazul capata aspectul unei coji de portocala. Abundenta de sebum, formeaza usor comedoanele (punctele negre), in unele cazuri acestea transformindu-se in cosuri. Tenul gras se rideaza mai tirziu, insa cu timpul capata o culoare cenusie, facind impresia ca este murdar. Tratamentele si ingrijirile cosmetice pentru tenul gras vor fi bazate pe curatirea pielii si pe aplicarea unor creme semigrase sau uscate.

Tenul uscat.

Pielea persoanelor cu tenul uscat este subtire, fina, se rideaza repede, se irita, se inroseste si se descumeaza usor. Pielea uscata este lipsita de elasticitate si rezistenta din cauza secretiei insuficiente de sebum.

Cunoastem insa doua categorii de ten uscat: prima cauzata de lipsa de grasime, care poarta denumirea de ten alipic, iar a doua, cauzata de lipsa de lichide, pur- tind denumirea de ten deshidratat.

In afara de tipurile de ten descrise, exista si unele tenuri asa-zise intermediare, la care grasimea sau uscaciunea sint mai mult sau mai putin accentuate pe una sau alta dintre portiunile fetei. Astfel, unele persoane au zone grase pe frunte, pe pometi si pe virful nasului, in rest tenul fiind uscat, in raport cu distributia glandelor sebacee. Acest tip de ten poate fi socotit intr-o categorie careia am putea sa-i dam denumirea de ten mixt.

Ritual de ingrijire Aqua. 

Ritual de ingrijire AquaSetul conține: 

Gel de curățare 100ml
Serum hidratant 30ml
Cremă hidratantă 50ml
Cremă de ochi 20ml

Click pentru reducere