Motivarea in vanzari este un proces continuu

Motivarea in vanzari este un proces continuu

Menirea noastră, ca specialişti în marketing, este să găsim care sunt acele emoţii şi să facem apel la ele in fiecare reclamă, în fiecare scrisoare de vânzări, pagină de Internet, spot radio sau reclamă de prezentare pe care o cream. Am să merg şi mai departe şi am să mă conectez la aceleaşi emoţii prin adăugarea unui text pe exteriorul plicului, pe formularele de comandă, in catalogul livrat , pe scrisoarea pe care o trimit împreună cu produsul deja cumpărat şi plătit de ei şi pe produsul în sine. MOTIVAREA ESTE UN PROCES CONTINUU

motivatie 2

Cheia marketingului motivațional este de a face tot ceea ce poţi pentru a-ţi motiva potențialii clienți să cumpere de la tine și să îi menţii motivaţi chiar şi după terminarea procesului de cumpărare.

S-a spus că motivarea este asemănătoare cu sentimentul trăit atunci când faci o baie lungă. Te simţi minunat atunci când te afli în apă, dar timpul se scurge prea repede. La scurt timp vei fi gata pentru o altă baie, apoi o alta-pe tot parcursul vieţii tale. Deoarece motivarea nu durează foarte mult, trebuie să ne motivăm în permanenţă potențialii clienți să cumpere de la noi din nou şi din nou aceleasi produse comsetice.

Scopul tău este acela de a motiva potenţialii clienți înainte şi în timpul procesului de cumpărare şi, de asemenea, după ce produsul este livrat. In cazul in care clientul rămâne motivat în legătură cu achiziţia sa, elimini posibilitatea regretului cumpărătorului, reduci rambursarea banilor la un nivel mínim şi măreşti şansele actualului tău client să îţi utilizeze cu adevărat produsul sau serviciul. Există două tipuri de oameni care cumpără de la firma ta.

Primul este pur şi simplu un client fidel.

Aceştia sunt clienţii care revin în mod constant pentru a cumpăra de la tine fără prea mult efort depus de tine pentru a le vinde. Cel de-al doilea, tipul de client preferat, este numit fanul înfocat. Aminteşte-ţi de vremea când erai un adolescent îndrăgostit de filmul ştiinţifico-fantastic pe care tocmai îl văzusei şi de abia aşteptai să le povesteşti prietenilor – acum cred că ai înţeles la ce mă refer. Fanii infocaţi îți sprijină afacerea, dar o și ajută să se dezvolte. Atunci când îți poți menține fanií motivaţi, ei vor vorbi mai departe despre