Ce te motiveaza sa cumperi?

Marketingul motivational  – 1

Motivat de inconfortul setei sau de imaginea satisfacţiei pe care o vei simți în clipa în care setea îți este astâmpărată, te ridici şi mergi până la frigider numai ca să vezi că nu există nimic de băut.

motivatie

Acum ce simți?

Motivația a dispărut brusc sau, din contra, chiar a crescut? Sunt convins că acum ești motivat de un inconfort şi mai mare cauzat de lipsa unei băuturi pe care să o bei sau chiar de o imagine şi mai puternică a cât de bine te-ai simți dacă ai avea o coafura fantastica si brusc doresti sa cumperi un sampon de calitate .

Aşa că îți iei portofelul şi cheile şi o iei la goană către magazin. Pe drum, incepi să te gândeşti ce vei cumpăra. Începi să te gândeşti la cum ai vrea să te simți, dar în mintea ta faci o legătură între acel sentiment şi anumite băuturi pe care le-ai văzut cu ochii tăi promovate in reclame la televizor. Să fie o Cola populară, o apă minerală sau ultima băutură energi- zantă apărută pe piață? Totul depinde de cât de eficientă a fost pro- movarea realizată de compania producătoare în crearea unei legături emotionale a produsului în mintea ta.

Gândeşte-te la o băutură bună, rece, savurată afară, sub soarele de vară. Ce imagine îți aduce în minte? Probabil îți vei cumpăra acea băutură sau ceva asemănător nu pentru că una conţine mai mult sirop de porumb bogat în fructoză sau mai mult colorant galben numărul 5 decât altul, ci mai degrabă datorită percepţiei pe care o ai în legătură cu ce anume vei simți în clipa în care vei bea acea băutură. Aşa că eşti motivat de emoţii: de acele emoţii pe care advertiserul le-a sugerat că le-ai putea simți în clipa în care vei bea sau te vei bucura de produsul său. Initial ai fost motivat de sete, apoi ai fost motivat de advertising, până când, în cele din urmă, te-ai îndreptat către casă cu o băutură rece in mână, fericit și pregătit să te întorci acasă pentru a te bucura de mai multă odihnă şi relaxare. Marketingul motivational şi de ce este el important pentru afacerea ta

CE ANUME ÎI MOTIVEAZĂ CU ADEVĂRAT PE OAMENI SĂ CUMPERE?

În societatea în care trăim există sute de motive, dar numai câteva merită cu adevărat atenţia noastră ca specialişti in marketing. Pe parcursul acestei cărţi, îți voi împărtăşi cei mai importanți cinci factori de motivare de natură emoțională şi îți voi arăta în mod clar cum să îi integrezi în materialele tale de marketing. Aceşti cinci factori de motivare de natură emoţională au puterea să ridice un om de pe canapea, să îl ducă la maşină, la magazin şi apoi să îl convingă să achiziţioneze exact acel produs pe care tu vrei să îl achiziţioneze, fără ca măcar să observe care sunt produsele concurente.

STRATEGII DE SUCCES

Nimic nu este vândut până când nu reuşeşti să motivezi camenii să facă o achizitje. Motivarea reprezintă acel lucru care îi face pe oameni să acţioneze. În postura mea de consultant de marketing, întotdeauna studiez emoţiile ce motivează oamenii să cumpere produsele şi serviciile oferite de clienţii mei. Dacă aş putea să pătrund în minţile potentialilor clienti, aş dori să ştiu răspunsurile la următoarele intrebări:

  • ✓La ce se gândesc?
  • ✓ Ce simt?
  • ✓ Ce emoţii aş putea utiliza in strategiile mele de marketing pentru a-i motiva să cumpere chiar acum?

Când ai răspunsurile la aceste intrebări, poți să creezi un sistem de marketing care să funcționeze foarte bine ani la rând. Factorii de motivare de natură emoțională enumerați în această carte. nu s-au schimbat de pe vremea când oamenii au început să vândă. Şi nici nu se vor schimba prea curând deoarece oamenii au fost întotdeauna motivaţi de aceleaşi emoţii primare.