Afla ce tip de par ai

scalp par

Diagnosticul parului

se face in modul urmator: vom freca timp de 1 minut pielea, dupa care vom aplica degetul respectiv pe o foita de hirtie absorbanta: procedind mai direct, vom freca pielea capului timp de 1 minut cu hirtie absorbanta apasind cu degetul aratator ). Ca si la pielea de pe celelalte regiuni ale corpului, vom putea constata existenta parului normal, uscat sau gras prin urmele lasate pe hirtie: cel gras va lasa urme uleioase, cel normal urme imperceptibile, iar cel uscat nici o urma.

scalp par

De retinut ca natura parului poate fi recunoscuta si cu ochiul liber, pe baza expe- rientei, astfel: parul normal este suplu, stra- lucitor (e normal gresat); parul uscat este fragil, se rupe usor, e lipsit de luciu, din cauza insuficientei de grasime; parul gras este unsuros, firele de par se lipesc intre ele in smocuri, datorita secretiei excesive de sebum.

Cunoasterea tipului de par ne ajuta nu numai pentru ingrijirea estetica, dar si pentru activarea functiilor fiziologice ale pielii capului, urmare aplicarii diferitelor tratamente, determinate de boli ale parului si pielii capului.