Alte tipuri de ten

tipuri de ten

Exista si un ten perfect normal?

tipuri de tenUn ten perfect normal exista, intr-o masura foarte mica. Se remarca in general la copii, dar si la unele persoane cu starea de sanatate foarte buna si care prezinta avantajul de a avea o piele normala careia ii asigura ingrijirea corespunzatoare.

Tipul de piele normala nu lasa pete de grasime pe foita de tigara. Pielea are un aspect mat, este supla, fina, porii pielii sint mici si invizibili. Starea vaselor capilare care strabat pielea este buna si imprima claritate tenului.

Pielea normala are o reactie acida, este suficient hidratata, iar ingrijirea ei este mai usoara, caci nu este expusa prea multor restrictii, desigur cu conditia sa nu se foloseasca produse care ar distruge echilibrul ei perfect.

Exista si alte tipuri de ten?

Specialistii sustin ca exista, acestea putind fi mai bine identificate in cabinetele de specialitate.

Tipul de ten gras poate fi gras-uleios si gras-asfixic. Tenul gras uleios se transforma, datorita neingrijirii, in ten gras asfixie, deoarece, datorii a excesului de sebum, porii pielii se inchid si apar puncte negre, care se pol transforma in cosuri. Evacuarea sebumului si a transpiratiei nu se face in acest caz normal, deoarece porii fiind astupati, circulatia sanguina este mult ingreuiata, iar tesutul cutanat nu mai este bine aprovizionat cu oxigen.

Tenul pletoric este un ten cu porii dilatati si o pilozitate crescuta. Pielea se prezinta ingrosata, congestionata permanent, iar, la cel mai mic efort, aspri tul ei devine cornos. Determinarea cauzelor unui astfel de tip de piele si trata- mentul ei, sint de competenta medicului specialist.

Tenul cuperozic prezinta mici dilatatii ale vaselor capilare, temporare nan permanente, zonele de electie fiind pometii si aripile nasului, care, datorita dilatarii acestor vase capilare, capata, initial, un aspect congestionat, iar, cu timpul, roseata se accentueaza instalindu-se cuperoza. Ca si in cazul tenului pletoric, problema prezinta aspect medical.

Tenul ridat, il intilnim odata cu inaintarea in virsta, dar uneori apare mai timpuriu datorita diferitelor abuzuri de farduri, tutun etc.

Tenul senil (pielea imbatrinita ) apare, de regula, la o virsta mai inaintata Cum ne putem stabili tipul de par? La 2—3 zile, dupa ce am spalat parul si in care timp nu am aplicat ule de par sau briantina, vom testa pielea capului astfel: cu virful degetului arata