Vreau sa slabesc!

Screenshot 2023 05 03 at 09 53 47 vreau sa slabesc – Cautare Google

Cati oameni si, in mod special, cate femei nu sunt chinuite de intrebarea : cum sa fac sa slabesc ? Toti stim ca o silueta bine portionata este legata nu numai de aspectul fizic placut si pe care oricine doreste sa-l aiba, dar mai este strins legata si de sanatatea organismului. Un obez nu este numai disgratios, ci si un suferind.

Cum putem sti ce anume trebuie sa mancam si in ce cantitati ?

Toata lumea stie ca o persoana grasa, daca vrea sa slabeasca,, pe linga orice alt tratament ar face, in primul rand trebuie sa manance mai putin, iar daca cineva vrea sa se ingrase trebuie sa se hraneasca mai bine. Concluzia fireasca ce se desprinde de aici este urmatoarea: silueta, in corelatie cu greutatea ideala, este in strinsa dependenta de hrana si de obiceiurile alimentare, adica de modul in care si cu ce ne hranim. Cum putem sti ce anume trebuie sa mancam si in ce cantitati ?

Alimentele sunt importante prin principiile nutritive

Am vazut ca alimentele sunt importante prin principiile nutritive pe care le contin (albumine, glucide, lipide, vitamine, saruri minerale) si care au, fiecare in parte, rostul lor in organism. Toate aceste substante hranitoare, introduse in corpul nostru, sufera de-a lungul tractului digestiv anumite transformari pentru a putea fi absorbite. Ele trec astfel prin peretele intestinal in sange, care le distribuie apoi in tot corpul (resturile nedigerate sunt eliminate).

O data distribuite in corp, substantele hranitoare sunt utilizate diferit:

O data distribuite in corp, substantele hranitoare sunt utilizate diferit:

 • unele folosesc pentru crestere,
 • innoire de celule
 • innoire de tesuturi (substantele plastice),
 • iar altele sunt folosite ca material producator de energie (energetice).

Printr-un lung sir de procese chimice, de ardere aceste substante energetice sunt transformate , cu ajutorul oxigenului, pana la dioxid de carbon.

Screenshot 2023 05 03 at 09 54 28 vreau sa slabesc – Cautare GoogleIn conditii normale, exista un echilibru intre aportul de alimente energetice si intre consumul de energie al organismului de-a lung unei  anumite perioade. Mentinerea acestui echilibru se traduce prin mentinerea constantei greutatii corpului individului respectiv.

Nefolosirea pentru nevoi actuale a intregului material energetic introdus in corp se manifesta prin castigul in greutate, individul avand tendinta sa stocheze surplusul sub forma de grasime. Asa se instaleaza, cu timpul, unele stari de obezitate. Dimpotriva la individul subalimentat, adica alimentat cu o ratie In uficienta, se ajunge la o pierdere din greutate, deoarece necesitatile actuale de baza sint acoperite prin consumul rezervelor depuse in tesuturile organismului respectiv. Aceste rezerve sint „arse  ca sa se acopere deficitul de material energetic.

Obezitatea predispune la o serie de boli grave

Obezitatea care consta intr-o acumulare de grasime in organism, acumulate care depaseste cu cel putin 15—20% greutatea ideala, nu trebuie privita numai ca o stare care altereaza linia frumusetii corpului. Ea predispune la o serie de boli grave cum ar fi:

 • ateroscleroza,
 • insuficienta cardiaca,
 • hipertensiunea arteriala,
 • diabetul,
 • litiaza biliara,
 • artrozele unele eczeme cronice,
 • varicele etc.

Din cauza acestor boli, prin comparatie cu indivizii cu greutate normala, obezii mor mai devreme, iar capacitatea lor de munca si randamentul In toate activitatile lor diminua in raport direct cu kilogramele in plus. Nu toate cazurile de obezitate sunt insa determinate in primul rand de abuzul alimentar. Sunt obezitati care se constituie mai curand datorita sedentarismului, alteori datorita unei predispozitii mostenite sau din cauza unor tulburari hormonale.

In privinta obezitatii endocrine este drept ca anumite modificari in activitatea glandelor producatoare de hormoni pot crea o predispozitie la obezitate (asa ar fi functia dereglata a glandelor suprarenale, sau unele boli ale pancreasului), totusi, nu exista glanda cu secretie interna a carei disfunctie sa poata ingrasa individul mentinut la o ratie calorica redusa. Revenim deci si in aceste cazuri tot la alimentatia in exces.

 

Nutriplus Shake

Baza

Fiecare porție delicioasă conține 20 g de proteine vegane,
27 de vitamine și minerale și este bogată în fibre (prebiotice),
conținând toți nutrienții esențiali necesari zilnic, fără gluten
sau conservanți. Aceasta este o masă nutritivă, cu o aromă savuroasă și este foarte comod de preparat.

Cum se prepara?

Amestecați 2 măsuri (27 g) de Nutriplus Shake cu 250 ml (8,5 fl.oz.) de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Amestecați 4 măsuri (54 g) de Nutriplus Shake cu 200 ml de apă (6,7 fl.oz.).

Diferite arome?

Shake banana |Shake Capsuni | Shake Vanilie | Shake Ciocolata

♥ NOTA: Membrii cu cont in Club Farmasi beneficiaza de
REDUCERE 23%-30%  fata de pretul afisat aici pe site si in catalog.
Reducerea se obtine INDIFERENT de valoare comenzii, la toate produsele
Click pe buton mai sus pentru a creea cont de membru si a avea reducere plus alte beneficii!  Contul nu implica nici o obligatie din partea Dvs.

Click pentru REDUCERE

Femeile se ingrasa mai ales in timpul sarcinii si alaptarii

Femeile se ingrasa mai ales in timpul sarcinii si alaptarii, deoarece mananca pentru doi, fara discernamint insa, sau se ingrasa la menopauza. In acest ultim caz predispozitia la ingrasare nu este determinata atat printr-un efect specific al tulburarilor ovariene respective, cat, mai ales, prin modificarea atitudinii femeii fata de alimentatie, intr-o perioada care corespunde cu modificari importante in organismul sau, de asemenea, unele persoane se ingrasa in perioada de convalescenta dupa o boala infectioasa sau dupa o operatie.

De ce?

Tot datorita abuzului alimentar la care se recurge si care se prelungeste apoi pe nesimtite in timp, printr-un fel de reflex creat. Acestea sunt de regula „perioadele de constituire  a obezitatii, cand greutatea se stabilizeaza la o cifra in surplus, pe care, chiar revenind ulterior la o alimentatie egala cu a celorlalti membri ai familiei normali ca greutate, obezul nu o mai poate „topi .

Tratamentul prin instituirea „curei alimentare de slabire  este esential in reducerea plusului ponderal

Tratamentul prin instituirea „curei alimentare de slabire  este esential in reducerea plusului ponderal, in combaterea obezitatii; cel prin medicamente si care revine exclusiv medicului este de importanta cu totul secundara. Scopul tratamentului dietetic consta in favorizarea „topirii  excedentului de masa grasa depusa anormal in organism, cit si in favorizarea micsorarii retentiei de apa, alt factor care concura la plusul ponderal.

In privinta regimului alimentar din cura de slabire exista probleme pe care obezul crede ca le cunoaste foarte bine, le urmeaza cu destula perseverenta si totusi nu reuseste sa slabeasca. Sunt obezi care nu reusesc sa slabeasca cu un regim aparent neabuziv, constituit insa preponderent din glucide si lipide si sint altii care cistiga in greutate cu un regim relativ restrictiv caloric, pentru ca, fiind prea sedentari, chiar si aceasta dieta depaseste nevoile lor energetice.