Dieta in obezitate nu inseamna infometare !

Screenshot 2023 05 05 at 10 59 49 dieta – Cautare Google

Este foarte indicat ca instituirea, de la caz la caz, a regimului alimentar si a programului de viata al obezului sa o faca, pentru inceput, medicul.

Experienta de pana acum a relevat faptul ca instituirea si respectarea stricta a unui regim in jur de 1 000—1 200 calorii, fara intreruperea ocupatiilor, duc totdeauna la o reducere in greutate, proportionala cu deficitul caloric al acestui regim. Iata unele indicatii pentru realizarea unui astfel de regim in tabelul care urmeaza.

Nimic nu se poate realiza insa fara vointa obezului, fara dorinta femeii de a-si recastiga frumusetea liniilor sau a barbatului de a-si recapata vigoarea, scapand de greutatea celor 15—20 kg in surplus, pe care le cara  de buna voie cu el.

Dieta in obezitate nu inseamna infometare !

E drept, unele alimente ca piinea, fainoasele si dulciurile trebuie evitate sau restrinse la minimum, altele insa, ca zarzavaturile si fructele, mai sarace in zahar, sint permise si chiar recomandate de preferinta. Deci de priceperea sau mai ales de interesul gospodinei in alcatuirea meniului zilnic depind realizarea si succesul curei de slabire.

Iata cateva reguli pentru programul de masa al obezului, reguli care il pot educa si ajuta, printr-un reflex creat in timp, sa-si stapaneasca foamea.

In primul rand obezul trebuie sa manance de 4 ori pe zi.

  • In marea obezitate laptele se smintaneste. Pentru a realiza numai 1 100 calorii, se renunta la 10 g ulei
  • Masa de dimineata este obligatorie.

Ea va contine 250 g lapte (degre- sat in marea obezitate), 50 g brinza de vaca sau 50 g carne slaba rece si 40 g piine (o chifla). Remarcam aici preponderenta alimentelor bogate in proteine.

  • Gustarea de la ora 11

Obezul va consuma un mar si o cafea neagra, indulcita doar cu o lingurita de zahar sau cu zaharina. Vara va putea minca rosii sau ardei grasi, impreuna cu 50 g brinza de vaca, sau un iaurt smintinit de 200 g. La dejun, felul intai ideal este o salata mare de cruditati asortate, cu o lingurita de ulei.

  • Felul al doilea poate fi o ciorba de legume acrita cu bors sau lamaie.
  • Felul al treilea va consta in 100 g carne slaba fiarta sau fripta, servita cu soteuri de legume cu continut mic de glucide (5%), asezonate cu 1 —2 linguri de iaurt si o chifla.
  • Felul al patrulea, 1 mar.
  • La ora 18 se va consuma o cafea neagra, indulcita cu zaharina.
  • Masa de seara va fi compusa dintr-o friptura la gratar sau un rasol (100 g), o salata de cruditati cu o lingurita de ulei si un mar.

Sfaturi pentru programul de mese

Programul acesta de mese, in care se pune mare accent pe un mic dejun substantial, este alcatuit astfel, deoarece, asa cum am mai spus, efortul pe care orice om il desfasoara in decursul programului de activitate matinala (la cei mai multi situandu-se aici efortul principal al zilei) necesita un oarecare aport caloric, iar gustarea de la orele 11:00 are avantajul ca preintampina cresterea exagerata a poftei de mancare, spre pranz.

Tot pentru a-si tempera foamea pana la masa de seara, obezul poate bea la orele 18:00 o cafea neagra, indulcita cu o pastila de zaharina sau cu una din cele doua bucati de zahar permise, daca nu le-a consumat peste zi.

Nutriplus Shake

Baza

Fiecare porție delicioasă conține 20 g de proteine vegane,
27 de vitamine și minerale și este bogată în fibre (prebiotice),
conținând toți nutrienții esențiali necesari zilnic, fără gluten
sau conservanți. Aceasta este o masă nutritivă, cu o aromă savuroasă și este foarte comod de preparat.

Cum se prepara?

Amestecați 2 măsuri (27 g) de Nutriplus Shake cu 250 ml (8,5 fl.oz.) de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Amestecați 4 măsuri (54 g) de Nutriplus Shake cu 200 ml de apă (6,7 fl.oz.).

Diferite arome?

Shake banana |Shake Capsuni | Shake Vanilie | Shake Ciocolata

♥ NOTA: Membrii cu cont in Club Farmasi beneficiaza de
REDUCERE 23%-30%  fata de pretul afisat aici pe site si in catalog.
Reducerea se obtine INDIFERENT de valoare comenzii, la toate produsele
Click pe buton mai sus pentru a creea cont de membru si a avea reducere plus alte beneficii!  Contul nu implica nici o obligatie din partea Dvs.

Click pentru Reducere