Oboseala si lipsa de timp — cele doua inamice ale frumusetii!

femeie batranete

 

Evolutia pozitiei sociale a femeii constituie una din marile transformari ale lumii moderne. Intr-un procent din ce in ce mai mare, ea participa la toate activitatile profesionale, ducand o viata activa si independenta.

Femeia a descoperit posibilitatile sale in procesul muncii, dovedind prin aceasta aptitudinile ei, nu numai in activitati specific feminine, dar si in alte multiple domenii.

Opiniile despre „sexul slab” sunt combatute de realitatile vietii

 Cu organismul ei — socotit firav, plapind — dovedeste calitati net superioare, ziua ei de activitate fiind dublata prin activitatea profesionala, ca gospodina, mama si sotie. Toate acestea i-au transformat modul de viata si universul ei de gindire.

La locul de munca, femeia este nevoita uneori sa stea in picioare, sa efectueze munca in pozitii nu totdeauna comode: de aceea sint necesare unele masuri pentru mentinerea echilibrului fizic. Cosmetologia recomanda unele retete simple care daca vor fi urmate de femei, vor constitui pentru ele un ajutor pretios. Oboseala si lipsa de timp — cele doua inamice ale frumusetii — sint factorii cu care femeia are de luptat.

Avand o activitate sociala, nu inseamna a renunta la eternul farmec feminin. Dimpotriva, farmecul ei trebuie sa contribuie la mentinerea echilibrului, la fericirea celor care o iubesc.

Din pacate, unele femei sustin ca din lipsa de timp nu se ocupa de indeaproape de grijirea lor.

Reguli generale pentru a avea farmec nu exista; acesta reprezinta o calitate strict personala. Unele recomandari sint posibile. Astfel, sa incercam a ne prezenta intr-un mod cit mai firesc, sa nu ne ferim sa ridem, deoarece risul este un adevarat tonic, intensificind circulatia sanguina. Nimic nu intinereste mai mult o figura ca risul. Rictusul gurii, incruntarea, nu sint semne de batrinete fizica ci de proasta dispozitie.

Sa ducem o lupta permanenta cu noi insine si sa ne straduim a nu fi in stare de alerta, tulburate si enervate, ceea ce duce — in majoritatea cazurilor — la crisparea fetei, si la o atmosfera neplacuta la locul de munca sau in mediul familial.

O stare generala psihica buna creeaza si o buna dispozitie.

Un caracter inchis, o fata crispata, nu fac casa buna cu nici un fel de chip, fie el oricit de frumos. O stare sufleteasca buna, un comportament ireprosabil fata de semeni, buna dispozitie si optimismul atenueaza de cele mai multe ori chiar si unele defecte fizice.

femeie ingrijorataSa fim bune, calme, ingaduitoare, daca vrem sa ne pastram aerul tineresc. Sa nu ne enervam pentru orice, caci enervarea oricit de mica ar fi, ne intuneca si ne uriteste figura. Sa nu uitam ca incretirea fruntii, pe simplu motiv ca ne place sau nu un lucru, sau ceva nu ne convine, duce la aparitia ridurilor transversale, dupa cum un zimbet conventional, fals, prea des repetat, imprima acele paranteze din jurul gurii.

Prin suris trebuie sa se reflecte buna dispozitie, solicitudinea, sa nu facem doar o simpla grimasa formala. Venind in contact cu multi oameni, prin natura insasi a profesiunii noastre, surisul si bunavointa trebuie sa faca parte integranta din comportamentul nostru. „Vorba dulce mult aduce”, zicala veche si totusi vesnic actuala pentru femeia vinzatoare, functionara, medic, farmacista, sora medicala etc.

Prin exercitiu si bunavointa, putem folosi o voce modulata, placuta, care ne poate apropia oamenii. Exercitiul poate incepe de acasa in relatiile familiale, transpuse apoi in relatiile de munca, reusind prin aceasta sa obtinem un ton personal, agreabil si placut.

Dupa munca, 10-15 minute de exercitii…

Revenind de la munca, 10—15 minute de exercitii corporale pot aduce relaxarea atit de necesara. A sta intins pe pat citeva minute cu ochii inchisi, fara a te gindi la nimic, este o binefacere pentru sistemul nervos.

Farmecul este, intr-un fel, expresia modului in care ne manifestam sen- timentele fata de ceilalti, ceea ce implica un proces de autoeducatie care, in final, se va reflecta pozitiv si pe figura noastra. Dragostea de munca, iubirea de oameni, calmul dublat de intelegere, buna dispozitie si umorul sint calitati indispensabile.

Și toate acestea le putem completa prin cateva masuri si cu o mica rapire de timp care in final ne va duce la realizari placute in viata noastra.