Cum imi aplic machiajul?

aplicarea machiajului

 

Machiajul reprezinta totalitatea unor operatiuni prin care devenim „mai frumoase  cu ajutorul fardurilor; este arta de a ne infrumuseta fara sa se observe.

Care este scopul machiajului?

Un ten perfect se intilneste mai rar, de aceea deseori se recurge la fardare pentru retusarea unor defecte ale pielii sau scoaterea in evidenta a anumitor trasaturi ale fetei. De asemenea, activitatea noastra zilnica lasa uneori urme de oboseala pe care daca invatam sa le ascundem vom avea un obraz cu aspect placut si ingrijit.Fardurile mai joaca si un rol protector. Pina nu demult parerile erau impartite. Astazi, se cunoaste ca ele nu sint daunatoare, in masura in care vom folosi produse adecvate naturii tenului si daca in fiecare seara vom indeparta de pe fata si ochi fardul folosit.

Majoritatea fardurilor colorate sint incorporate in creme care previn uscarea pielii.

Multe dintre noi se scuza ca nu se machiaza din lipsa de timp. La inceput va fi mai greu, dar ulterior devine o obisnuinta si cu timpul vom capata dexteritatea necesara folosirii acestor produse. in acelasi timp, pastrarea intr-un loc anume si in ordine a acestor produse va micsora timpul afectat acestor operatiuni.
Exista dovezi ca machiajul a aparut foarte devreme. El a fost in strinsa legatura cu epoca, cu societatea, cu convenientele sociale.

In zilele noastre, machiajul a devenit o moda ca si imbracamintea.

Avem convingerea ca fiecare femeie dupa citeva incercari va reusi in minimum de timp sa realizeze un machiaj discret care sa-i scoata in evidenta calitatile naturale si sa-i mascheze defectele.

PRODUSE COSMETICE SI ACCESORII PENTRU MACHIAJ IN ORDINEA APLICĂRII LOR

 

aplicarea mahiajului meu

 • Demachiantul nu face parte din produsele pentru machiaj, dar este necesar inaintea fiecarei fardari. Reusita machiajului depinde in mare n de curatenia tenului. Demachiantul se alege in functie de natura temperatura poate fi o crema sau lapte demachiant. in cazul tenurilor grase se va folosi o lotiune demachianta detergenta.
 • Lotiunea tonica este de asemenea obligatorie dupa demachier: important ca aceasta poate fi orice infuzie din plante adecvate  sau o apa minerala. Pentru demachiere si lotiune avem nevoie de vata care se va pastra intr-o cutie sau punga de plastic bine inchisa.
 • O crema baza (o crema hidratanta) care are rol de protectie.
 • Fondul de ten sub forma de pasta compacta, crema sau lichid. Ac fia! din urma capata din ce in ce mai multe adepte avind avantajul ca es dratant. Pentru aplicarea fondului de ten compact avem nevoie de un burete mic fondul deten lichid si crema aplicindu-se cu ajutorul degetelor.
 • Fard anticearcan si farduri corectoare. Fardul anticearcan se : prezenta sub forma compacta sau sub forma de crema de culoare deschisa care se aplica peste fondul de ten si sub pudra.
 • Fardul corector este un produs cosmetic asemanator fondului de ten e foloseste pentru estomparea unor defecte.
 • Fardul de obraz. Exista farduri de obraz grase sub forma de crema farduri de obraz uscate (compacte sau pudre). Cele grase se aplica peste fondul de ten, sub pudra, cele uscate, peste pudra. Aplicarea fardurilor compact- se face de regula cu ajutorul unei pensule.
 • Pudra se prezinta sub forma de pulbere (cea mai obisnuita), lichida (recomandata in special tenurilor grase, datorita actiunii sale sicative. compacta (indicata pentru retusuri in timpul zilei). Pudra poate fi in ace- culoare cu fondul de ten sau mai deschisa.

Pentru aplicarea ei se recomanda folosirea unui tampon de vata cart a fi schimbat cit mai des.

 • Creionul dermatorgaf se foloseste pentru machiajul sprincenelor, cat si  pentru conturul ochilor.
 • Tusul (eye-liner) a castigat din ce in ce mai mult teren; Este prezentata sub forma lichida si se aplica cu o pensula fina pentru conturul ochilor.
 •  Fardul de pleoape se prezinta sub forma unor batoane sau pastile compacte in culori foarte diferite. Exista astazi o varietate imensa de culori pe: rt pleoape, care pot fi folosite in functie de ocazie, culoarea ochilor, imbracaminte etc.

Baza pentru fard de ploape

Baza

Perfect pentru fixare! Fixează machiajul ochilor, crește rezistența machiajului. Se poate utiliza individual sau înainte de aplicarea machiajului• Oferă un aspect neted și mătăsos • Previne pătarea și întinderea machiajului • Reflectă culoarea la adevărata intensitate în contact cu lumina • Corectează culoare neuniformă de pe pleoape

Click pentru reducere

 

Aplicarea fardului compact se poate realiza cu pensula sau cu ajut g.-wl degetelor.

 •  Rimelul poate fi compact cind se aplica cu o periuta sau lichid contine o periuta in spirala.
 • Creionul contur pentru buze se prezinta sub forma unui ruj mai strident Se alege in functie de culoarea rujului sau poate avea o nuanta mai inchisa.
 • Rujul de buze. De obicei se recomanda folosirea a doua culori diferite.
 • Lacul pentru buze este un fard gras, in general sub forma de crema, aproape incolor. Se foloseste numai in cazul cind dorim sa dam stralucire buzelor.

In afara de aceste produse pentru machiaj si accesorii, mai sint necesare: o periuta aspra pentru perierea sprincenelor dupa pudrate; o perie pentru indepartarea excesului de pudra si o penseta pentru epilarea sprincenelor.

TEHNICA MACHIAJULUI

Tehnica machiajului necesita o indeminare speciala pe care orice femeie o poate capata cu timpul. La inceput este bine insa sa fie consultata o cosmeti- ciana care va determina natura tenului, armonia culorilor si indicatia folosirii produselor cosmetice si de machiaj.

machiajul meu

Un machiaj obisnuit prevede o pudrare si aplicarea unui ruj de buze. Abia dupa un timp putem trece la folosirea fondului de ten, a fardurilor de obraz si de ochi si apoi la un machiaj corector. Machiajul obisnuit se apropie cit mai mult de culoarea naturala a pielii si trebuie sa fie cit mai discret.

Demachierea constituie o conditie esentiala pentru pregatirea obrazului in vederea machierii. Ea se realizeaza cu crema sau lapte demachiant care se alege in functie de natura tenului. Aceasta operatie incepe cu ochii si buzele.

Majoritatea specialistilor recomanda chiar aplicarea de masti inaintea unui machiaj de seara, deoarece un obraz curat si odihnit asigura in mai mare masura reusita acestuia.

 • Se sterge fata cu o lotiune tonica sau se pulverizeaza o lotiune din plante sau apa minerala, dupa care se usuca cu un servetel de hirtie fina
 • Se aplica crema de baza, protectoare si se lasa citeva minute pentru a fi absorbita de piele, dupa care excesul se indeparteaza prin tamponari usoare cu un servetel de hirtie fina.Crema se alege in functie de natura tenului, in general ea trebuie sa fie semi- grasa, hidratanta si sa se intinda usor.Exista crema de baza pentru ten uscat si pentru ten gras. Uneori se prefera laptele hidratant care se intinde si patrunde mai usor in piele.
 • Abia dupa terminarea acestei operatii va incepe machiajul propriu-zis prin aplicarea fondului de ten.