COSMETICA IN TIMPUL SARCINII

cosmetica sarcina femei

Masca a sarcinii

In perioada sarcinii, datorita unor modificari care au loc in organism, pielea are tendinta la uscare, la deshidratare, fenomene care provoaca o descuamare mai accentuata. Cu o crema hidratanta si hranitoare, cu care se maseaza tenul in fiecare seara inainte de culcare se pot evita sau atenua aceste neplaceri. Tot datorita diverselor modificari din  organism, in timpul sarcinii multe femei capata, in special in ultimele luni, asa-numita masca a sarcinii, care se manifesta prin patarea pielii, o pigmentare a fetei, favorizata in special de razele solare.

Sa se evite expunerea la soare

In primul rand, este indicat sa se evite expunerea la soare in aceasta perioada. Contra acestor pigmentari se recomanda folosirea numai a mijloacelor inofensive, ca aplicarea, saptaminal, a unei masti cosmetice de la- nolina si galbenus de ou, sau smintina cu zeama de lamiie, sau a unei masti simple cu tarite de griu si apa oxigenata. Tot pentru decolorarea acestor pete putem folosi zeama de lamiie ca atare, sau o lotiune, sau o crema continind hidrochinona. in scopul decolorarii suprafetelor pigmentate, nu este bine sa se recurga la ere- mele pe baza de mercur sau bismut, aceste substante fiind contraindicate in timpul sarcinii.
O atentie deosebita o vom acorda in timpul sarcinii ingrijirii parului, in special pieptanatului si periatului. Vom renunta cu desavirsire, in tot acest timp, la deco- lorarea si vopsitul parului, deoarece substantele colorante nu sint total inofensive.
Pentru estetica generala a corpului, in timpul sarcinii este bine sa cunoastem unele masuri pe care le putem lua singure. Neglijarea acestor masuri se poate solda cu urmari neplacute. Astfel, pentru evitarea dungilor inestetice care se formeaza pe piele din cauza extinderii tesuturilor (vergeturile — la inceput rosii, apoi sidefii), vom masa pielea abdomenului, a coapselor si a sinilor cu o crema pe baza de vitamine, incepind din luna a V-a a sarcinii. in cazul cind avem sinii mari, ii vom sustine cu ajutorul sutienelor largi, care sa nu stin- jeneasca buna circulatie a singelui.

Nu este recomandabil ca in timpul sarcinii sa purtam centuri

Nu este recomandabil ca in timpul sarcinii sa purtam centuri care sa ne stringa corpul. Cind sarcina este insa avansata, este bine ca abdomenul sa fie sustinut cu centuri speciale, dar numai cu avizul medicului obstetrician.
Picioarele sint supuse si ele unui efort mai mare, din cauza cresterii in greutate a corpului. Este bine ca, imediat ce constatam umflarea picioarelor, sa ne adresam medicului. Se recomanda o incaltaminte comoda si cu tocuri nu prea inalte (3—4 cm). Tocurile joase nu sint indicate.
Este recomandabil ca imbracamintea in timpul graviditatii sa fie cit mai comoda, larga, pentru a nu stinjeni circulatia singelui si pentru a permite o aerisire continua a tegumentelor.

In timpul sarcinii vom acorda o mare atentie ingrijirii generale a corpului, prin toate masurile de igiena cunoscute.

Daca sintem deprinse cu practicarea sportului, o putem continua si in timpul sarcinii cu mult folos, cu conditia de a ne limita eforturile. Vom evita, cu desavirsire, sporturile primejdioase prin efortul pe care-I solicita: handbal, motociclism, schi etc. si, in general, sporturile de performanta.
in perioada sarcinii, efortul fizic va trebui mult redus. In timpul unei sedinte de gimnastica vom intercala exercitii de respiratie si relaxare. Dupa fiecare miscare, vom adopta o pozitie de odihna (culcata, cu o perna mai mare sub cap). Vom evita miscarile grele, de forta si rezistenta.

Se recomanda mersul in ritm vioi

Se recomanda mersul in ritm vioi, rotirile de brate inainte si inapoi, arcuirea bratelor deasupra capului si lateral, aplecarile si indoirile de trunchi, indoirile si intinderile de genunchi. Toate aceste miscari angreneaza marile functii, in special respiratia si circulatia, contribuind, in acelasi timp, la mentinerea tonusului muscular si la conservarea tinutei corecte. De asemenea, nu vom neglija plimbarile in aer liber.

ne aducem copiii pe lume intr-o atmosfera de calm si seninatate

Inconjurate de dragostea celor din jurul nostru, cu ingrijirea atenta si competenta a personalului medical care ne sta la dispozitie de-a lungul diferitelor perioade ale maternitatii, astazi ne aducem copiii pe lume intr-o atmosfera de calm si seninatate — contributii insemnate Ia mentinerea tineretii si a frumusetii noastre.

GEL DE DUS

GEL DE DUS ALMOND

Descriere Produs

Curăță și hidratează pielea, fiind îmbogațit cu esență de migdale, unt de Shea și vitamina E. Bucură-te de o piele fina și catifelată, cu acest gel de duș, extrem de parfumat și hidratant.

Lotiune pentru corp Farmasi 

lotiune de corp

Descriere Produs

O loțiune pentru corp extrem de elegantă, îmbogățită cu unt de Shea ulei de migdale și vitamina E. Bucură-te de o piele fină și catifelată, cu aceasta formulă luxuriantă.

Ingrediente cheie

Unt de Shea – ajută la repararea  vizibilă a barierei de umiditate , lăsând pielea catifeltă si mai netedă.

Ulei de migdale dulci – oferă hidratare intensă pielii, ajutând-o să își mentină elasticitatea.

Ulei pentru corp Farmasi

ulei pentru corp

Descriere Produs

Rasfață-ți corpul cu un masaj extrem de delicat. Uleiul pentru corp, îmbogățit cu ulei de migdale, unt de Shea și vitamina E îți lasă pielea hidratată și catifelată.

Ingrediente cheie

Unt de Shea – ajută la repararea  vizibilă a barierei de umiditate , lăsând pielea catifeltă si mai netedă.

Ulei de migdale dulci – oferă hidratare intensă pielii, ajutând-o să își mentină elasticitatea

Click pentru reducere