Află de ce apar ridurile

Screenshot 2023 06 07 at 15 09 06 ridurile – Cautare Google

Ridurile

Pielea ia parte la transformarile prin care trece organismul uman de-a lungul vietii sale. În tinerețe este caracterizată prin elasticitate, fragezime, tonicitate si vitalitate deosebite, dar pe masura înaintării în vârstă își pierde treptat aceste calitati initiale, paralel cu evolutia si involutia intregului organism.

Ridurile au o legatura mai mare cu vârsta biologică decât cu cea calendaristică, apariția lor precoce nedepinzând numai de vârstă, ci si de tipul pielii. Un ten uscat, cu pielea subțire, se ridează de timpuriu. Ridurile sunt mai putin aparente pe un ten gras, pielea fiind mai groasa, iar stratul de grasime aflat sub ea netezeste pliurile cutanate care incep sa-si faca aparitia pe fata si gât, acolo unde, in mod obisnuit, exista muschii pielosi.

Deși între vârsta calendaristică si aparitia ridurilor nu este o legatura prea strinsa, existind persoane care se rideaza foarte tirziu, se remarca totusi o ordine aproape generala în apariția ridurilor, de-a lungul anilor, la început fără dependență de atrofia tegumentelor. Intâlnim riduri in toate epocile vietii, nu numai la batrânete.

 • Sunt persoane a căror frunte este brăzdată de primele doua-trei riduri inainte de a implini 20 de ani.
 • Dupa aparitia ridurilor frontale orizontale, incep sa apara, in jurul vârstei de 30 de ani, pe nesimtite, ridurile de la ochi.
 • Între 30 si 40 de ani se accentueaza ridurile din jurul ochilor („laba gistei ), apoi apar liniile de la comisura gurii, care continua santul fiziologic normal dintre nas si unghiul extern al buzelor.
 • Între 40 si 50 de ani ridurile aparute incep sa se adinceasca mult si, in plus, isi fac aparitia noi riduri situate inaintea urechilor.
 • După 50 de ani apar ridurile buzelor, sub forma unor spite care converg spre linia mediana a figurii. Declinul nostru biologic, este inevitabil, dar el poate fi aminat prin mai multa grija fata de noi insine, gindindu-ne ca trebuie sa ne ingrijim si sa ne conservam calitatile fizice si fiziologice in folosul familiei noastre si al marii familii, care este societatea in care traim.

Factorii care influenteaza considerabil aparitia precoce a ridurilor

Factorii care influenteaza considerabil aparitia precoce a ridurilor si adincirea celor deja aparute sunt :

 • consumul exagerat de tutun,
 • consumul exagerat de cafea,
 • consumul exagerat de alcool,
 • lipsa de odihna,
 • deficientele functionale de ordin digestiv,
 • endocrin,
 • nervos,
 • genital,
 • lipsa dentitiei,
 • cititul la lumina slaba,
 • lumina prea puternica,
 • îngrijirile cosmetice nerationale.
 • Abuzul de medicamente, mai ales când este vorba de cele luate fara avizul medicului, in special de hipnotice al caror consum a devenit un obicei pentru cei cu viata sedentara sau cu munci usoare sau mecanizare, care fac apel la ele in mod regulat, „pentru a-si asigura un somn linistit  — are o actiune nefavorabila asupra tesutului elastic al pielii si, cu timpul ridurile adincesc si confera o expresie de continua tristete si plictiseala.Consumul hipnoticelor poate fi evitat si compensat prin respectarea regulilor unei vieti normale, cu odihna activa, exercitii fizice, plimbari in aer liber, alimentatie rationala, igiena corporala corespunzatoare etc.

De asemenea, se impune o îngrijire cosmetică rațională, cu frecventarea regulată a cabinetului de cosmetică în vederea aplicarii unui tratament complex, precum și îngrijirile cosmetice cotidiene — obligația fiecărei femei — între ședintele de tratamente aplicat de cosmeticiana.

Automasajul facial

Screenshot 2023 06 07 at 15 06 11 Automasajul facial – Cautare Google

Automasajul facial este unul dintre cele mai eficace mijloace de mentinere a elasticitatii pielii si muschilor fetei ; el previne aparitia ridurilor si le atenueaza pe cele aparute. Prin automasajul facial se realizeaza un aflux mai mare de singe ’a nivelul fetei, se indeparteaza celulele moarte, se stimuleaza functia glandelor sebacee si fenomenele biologice care dirijeaza mantaua acida a pielii (fig. 2).

Cuperoza se manifesta printr-o dilatatie a vaselor mici, capilare care brazdeaza fata, dindu-i o coloratie violacee. Apare in general dupa virsta de 35—40 de ani ; pielea este fina, usor iritabila si congestionata. Se iveste si se dezvolta atit la persoanele cu tenul uscat, cit si la cele cu un ten seboreic.

Crema de ochi Resurface

crema de ochi resurface

Ingrediente cheie

Extract de Chlorella Vulgaris – antioxidant natural bogat în luteină, care crește gradul de hidratare a pielii și o protejează de acțiunea dăunătoare a radicalilor activi. Reduce apariția ridurilor și îmbunatățește calitatea pielii.

Extract de frunze de cicoare – ingredient botanic cu eficacitate clinică, similar cu retinolul, care contribuie la refacerea suprafeței pielii, sporindu-i vitalitatea si frumusețea.

Tenul va arăta mult mai tânăr și mai luminos. Complex PCA – factor extrem de important în hidratarea naturală a pielii, prin menținerea nivelului optim de hidratare și rezistență împotriva factorilor externi. Niaciamida – îmbunătățește vizibil luminozitatea pielii.

Instrucţiuni De Utilizare

Aplică o cantitate mică de produs în zona ochilor folosind degetul inelar, dimineața și seara.

CLICK PENTRU REDUCERE