Afla ce tip de ten ai

ce tip de ten am

Tenul uscat

il au de obicei persoanele blonde sau roscate si este, in general, caracterizat printr-o piele subtire, cu aspect mat, fragila, lipsita de elasticitate si de rezistenta, si care se rideaza cu usurinta;  La proba de hirtie  aceasta nu prezinta pete de grasime.

Trebuie mentionat insa ca unele persoane confunda deseori notiunea de piele alipica cu aceea de piele deshidratata, aceasta confuzie determinind aplicarea unor tratamente necorespunzatoare. Precizam ca pielea alipica este o piele uscata, careia ii lipsesc materiile grase, in timp ce pielea deshidratata este aceea careia ii lipseste apa. Pielea deshidratata se prezinta stearsa, braz- data de riduri fine, lipsita de suplete si elasticitate. Ea apare mai ales odata cu inaintarea in virsta, iar in cazuri mai izolate, poate sa apara dupa virsta de 30 de ani, in timp ce pielea alipica o putem avea si in tinerete. Deshidratarea pielii poate fi constatata si in timpul sau dupa anumite boli, in urma unei gre- site ingrijiri cosmetice sau dupa o cura de slabire exagerata.

Aceste doua categorii de piele sint caracteristice tenului uscat si necesita tratamente adecvate: pielea alipica va beneficia de creme grase, hranitoare, iar cea deshidratata de creme hidratante. Ambele categorii sint foarte sensibile la agentii atmosferici (frig, vint, soare), nu suporta bine sapunul, lotiunile alcoolizate sau cremele pe baza de glicerina, cremele uscate etc.

Tenul mixt,

ridica pentru unele persoane probleme care nu sint usoare, mai ales cind pielea este prea sensibila.

Prin ten mixt intelegem, de regula, o piele care prezinta secretie grasa pe nas, frunte, barbie, iar in restul portiunilor este uscata.

in aceste conditii singura rezolvare este tratarea corespunzatoare a fiecarei portiuni in parte. Daca pielea este totusi prea sensibila, tratamentul cosmetic va incepe cu hranirea si regenerarea pielii, pentru a-i restabili echili- brul.

Pielea seboreica

Spre deosebire de pielea grasa, in care secretia de sebum nu este exagerata, in cazul pielii seboreice ne aflam in fata unei exagerari patologice a secretiei glandelor sebacee ceea ce ne-o indica in mod evident foita de hirtie, dar si simpla apasare a pielii intre doua degete, intrucit apar cu usurinta filamente seboreice care ies prin porii pielii. Cind aceste filamente se ingroasa si inchid porul la suprafata pielii, se formeaza comedonul — punctul negru — care va evolua in acnee.

Pielea seboreica este galbui-murdara, aspra, lipsita de suplete, are luciu intens, porii dilatati. Seboreea se poate intinde nu numai pe fata ci si pe ceafa, spate, pielea capului.

Cauzele sint multiple, aparitia acestei seborei fiind legata de pubertate sau de menopauza, respectiv influenta glandelor endocrine; poate fi insa si urmarea altor tulburari cum sint cele digestive, nervoase etc. in aceste cazuri, consultarea medicului specialist este absolut necesara.

Set de ingrijire ten acneic Farmasi

Set de ingrijire ten acneic Farmasi

Setul conține:

Gel de curățare 100ml
Loțiune tonică 125ml
Serum 30ml
Cremă de față 50ml

Click pentru reducere