Cele mai mari 8 greseli pe care le poti face cand iti vopsesti parul

nuante-par-colorat.webp

Iată câteva dintre cele mai mari greșeli pe care ai putea să le faci atunci când încerci să obții o nouă colorare a părului acasă indiferent ca folosesti vopsea de par de la Farmasi sau de la alt producator:

1. Alegerea culorii de păr greșite

      Dacă ești începătoare în materie de vopsire, alege mai întâi o culoare profesională de tip semipermanent sau temporar. Dacă greșești, nu va trebui să accepti greșeala ta pentru mult timp.  Vopselele semipermanente se vor clăti după 4-20 de șampoane. Mediul de acasă nu este potrivit pentru schimbări radicale, iar dacă te gândești la o schimbare radicală, îți recomandăm să mergi la salon pentru a te vopsi.

2. Spălarea părului înainte de vopsire

        Nu vă spălați cu șampon înainte de a vă vopsi părul. De ce? Pentru că 1-2 zile părul nespălat are o barieră protectoare pe scalp – înseamnă că există mai puține șanse de apariție a vreunei iritații, iar pigmentul de culoare se depune mai bine. De asemenea, chiar înainte de vopsire, evitați să folosiți produse de styling (șampon uscat, fixativ, geluri etc.). Iar blonzii să fie atenți la șamponul argintiu. Nu folosiți șampon violet cu cel puțin o săptămână înainte de vopsire. Asta pentru că toate aceste produse cosmetice ar putea perturba pătrunderea culorii în păr.

3. Instrumente de vopsire nepotrivite

   Poți strica rezultatul vopsitului și prin alegerea unor instrumente nepotrivite. Folosiți întotdeauna doar instrumente de vopsire nemetalice, deoarece culoarea amestecată în bolul metalic s-ar putea comporta imprevizibil. Prin urmare, dacă nu aveți un bol de amestecare special, folosiți orice fel de plastic, porțelan sau sticlă.

4. Testul cu șuvițe sărite/particule 

Efectuați un test de alergie cutanată cu 48 de ore înainte de fiecare utilizare, deoarece alergiile pot apărea brusc, chiar dacă ați folosit anterior un produs de colorare a părului de la această marcă sau de la alta. Aplicați amestecul pe zona de test cu un tampon sau o minge de bumbac. Lăsați culoarea neacoperită timp de 30 de minute. Clătiți apoi zona cu apă călduță și uscați-o cu un prosop curat. Dacă nu a apărut nicio reacție, sunteți gata să colorați. În același timp, efectuați și un test pe șuvițe pentru a verifica dacă actuala dumneavoastră culoare de păr reacționează bine cu formula. Testul pe șuvițe este esențial, mai ales atunci când încercați o nuanță nouă.

par-suvitat.webp

5.  Nu aplici produsul în mod corect 

        Nu te mira că, dacă aplici vopseaua de păr prin mișcări aleatorii ale periei, rezultatul va fi o culoare neuniformă. Aplică vopseaua de păr sistematic, pe secțiuni, fir cu fir. Aceasta este singura modalitate de a obține o distribuție uniformă a culorii. Profesioniștii secționează întotdeauna părul în patru părți – pe mijloc și apoi de la o ureche la alta, de-a lungul coroanei. În cele mai multe cazuri, începeți să aplicați culoarea de la secțiunea de jos – de la gât, continuați la nivelul coroanei și mergeți până la linia părului din față.

baleaj-par.webp

6. Timp de procesare incorect 

         Nu prelucrați prea mult sau prea puțin! Urmați instrucțiunile producătorului. Unele culori sunt foarte agresive și ar putea perturba structura părului, dacă depășiți timpul maxim de aplicare. Dacă o îndepărtezi prea repede, culoarea nu se va prelucra perfect. Timpul obișnuit de expunere este de 35-40 de minute. În primele 15 minute, amoniacul deschide solzii părului pentru pătrunderea culorii. Între 15-30 de minute, părul preia culoarea dorită. Iar în ultimele 5-10 minute, se activează substanțele de îngrijire și protecție pentru sănătatea părului.

7. Clătirea slabă a culorii  

    Clătiți bine părul după timpul de aplicare! Nu vă grăbiți inutil atunci când clătiți părul proaspăt vopsit. Clătiți părul până când apa curge limpede. Dacă apa este chiar și ușor colorată, continuați clătirea. Aplicați apoi șampon de buna calitate și balsam. De asemenea, evitați apa timp de cel puțin 2 zile după vopsirea părului. Deoarece clorul, sarea și mineralele ce se găsesc în apă pot determina ridicarea cuticulei (stratul exterior) părului, accelerând pierderea pigmentului. Oferiți părului dumneavoastră suficient timp pentru a absorbi în mod corespunzător noua culoare.

8. Nu folosiți culoarea după tratament  

       De asemenea, nu trebuie să uitați de tratamentul post-colorare, iar  șamponul și balsamul adecvate pot, de asemenea, să prelungească și să protejeze culoarea de decolorare. Cumpărați șampon și balsam de îngrijire a culorii pentru părul vopsit.

Pentru un rezultat cat mai bun va recomandam utilizarea vopselei de par de la Farmasi