Afla cum corectezi machiajul ochilor in functie de forma lor!

ochii

Cum corectezi machiajul ochilor in functie de forma lor?

Ochii infundati in orbite

ochi infundati

Fardul de pleoape se alege de culoare deschisa. Va fi mai accentuat catre extremitatea ochiului si estompat catre sprincene.

  • Pe pleoapa superioara pornind de la coltul interior al ochi de contur va fi foarte subtire, pentru ca sa se ingrose usor spre extremitatea ochiului unde se poate indeparta de conturul lui cu 2—3 mm.
  • Tusul de contur (eye-linerul) se va alege intr-un ton mai deschis decit al irisului. Ochii proeminenti. Machiajul se face cu fard de pleoape de culoare inchisa. Culoarea va fi mai intensa pe mijlocul pleoapei, fiind portiunea cea mai proeminenta. Atunci cind pleoapa inferioara „iese  in relief se acopera cu fard.
  • Rimelul se repartizeaza pe gene in mod egal. Ochi mici. Pleoapa superioara se fardeaza pina la sprincene, dar estompat. Fardul se alege intr-o nuanta mai deschisa.
  • Linia de contur se traseaza la 1—2 mm de marginea genelor si usor ascendent catre marginea exterioara a ochiului. Poate depasi unghiul intern si extern al ochiului. Rimelul se aplica prin miscari drepte de jos in sus doar pe virful genelor.

Ochii rotunzi

ochi rotunzi

Fardul de pleoape urmareste conturul ochiului pina la mijlocul pleoapei, dupa care se traseaza o linie orizontala. Se aplica numai pe pleoapa superioara.

  • Linia de contur porneste de la mijlocul pleoapei care este punctul cel mai ridicat, trasindu-se o linie orizontala care lasa un spatiu pina la marginea genelor si se depaseste usor extremitatea exterioara a ochiului. Zona dintre lima trasata si marginea genelor se machiaza cu tus.
  • Rimelul se aplica de la partea cea mai ridicata a pleoapei, iar genele sint periate catre exterior.
  • Ochii in gen de migdala. Nu se modifica forma. Fardul de pleoape sa fie cit mai aproape de culoarea irisului.

Ochii descendenti

Fardul de pleoape se aplica pe jumatatea exterioara a pleoapei superioare imprimindu-se o linie ascendenta. Unghiul din coltul exterior al ochiului ramas neacoperit, format de linia fardului si conturul normal al ochiului se poate umple cu un fard de culoare mai deschisa sau cu acelasi fard, dar foarte estompat.

  • Linia de contur, ca si in cazul ochilor rotunzi, porneste de la mijlocul pleoapei, trasindu-se o linie orizontala care lasa un spatiu pina la marginea genelor. Zona dintre linia trasata si marginea genelor se umple cu tus. Lini, de contur depaseste usor extremitatea exterioara a ochiului.
  • Rimelul se aplica imprimind genelor o curba ascendenta spre exterior.

 

ochii apropiati

  • Sprincenele se epileaza astfel ca la unghiul intern ai ochiului sa se poata trasa o linie verticala pina la sprincene.
  • Pe jumatatea interna a pleoapei superioare se aplica un fard mai deschis, iar pe cealalta jumatate, un fard mai inchis. Ambele farduri se estompeaza catre sprincene.
  • Rimelul se aplica prin miscari oblice de jos in sus catre exterior.

Ochii prea departati

ochii prea departati

  • Pe jumatatea interna a pleoapei superioare se aplica un fard mai inchis, iar pe cealalta jumatate un fard mai deschis. Ambele farduri se estompeaza catre sprincene.
  • Tot in cadrul machiajului corector al ochilor se include si aplicarea genelor false.Ele se aplica atunci cind genele nu sint destul de lungi sau de groase.Tehnica de aplicare a genelor false depinde si de forma sub care se prezinta: sub forma de franjuri complete a caror lungime se stabileste prin taiere in raport cu lungimea pleoapelor, care poate sa difere de la ochiul sting la cel drept.De asemenea genele care vin in coltul interior al ochiului se micsoreaza progresiv prin taiere cu o forfecuta, imitind astfel pozitia lor naturala.
  • Genele false se aplica totdeauna inainte de machiajul ochilor.Se procedeaza in felul urmator:
  1. pleoapele se curata de orice crema grasa sau fard;
  2. privindu-ne in oglinda cu coatele pe masa, pentru siguranta miscarilor, incepem sa aplicam banda de la extremitatea inferioara a ochiului catre exterior, fixind banda cu ajutorul unei pensete si presind usor cu un betisor destinat acestui scop, incercam sa aplicam banda cit mai la radacina genelor naturale. Dupa uscarea solutiei de lipit, se aplica la marginea pleoapelor un strat subtire de eye-liner, amestecindu-se astfel genele false cu cele naturale;

Sub forma de semibanda

Tehnica de aplicare este aceeasi ca mai sus numai ca se incepe de la mijlocul, pleoapei catre exterior. Aceasta semibanda creeaza impresia de alungire a ochilor;

  • sub forma de gene separate (firisoare separate). Fiecare firisor se apuca cu penseta si se introduce cu un capat in solutia de lipit dupa care se asaza Ia radacina fiecarei gene sau intre doua gene, daca distanta dintre » este mai mare. Și in acest caz trebuie imitata lungimea genelor (mai usor e spre coltul interior al ochiului si mai lungi catre exterior.Aplicarea acestor gene necesita multa dexteritate, pentru a da impres a de natural.
  • Nasul. Un nas perfect este foarte rar.Daca forma nasului este complet dezagreabila se poate recurge la chirurgia estetica.Indicam mai jos citeva mici corecturi ale formei nasului prin machiaj.
    1. Un nas prea gros se subtiaza aplicind pe aripi fond de ten mai inchis decit pe creasta nasului .
    2. Un nas prea lung se estompeaza aplicind pe creasta lui un fond de ten mai inchis. Cu ajutorul rujului de buze se evidentiaza usor V-ul din mijlocul buzei superioare
    3. Un nas prea scurt se mareste prin aplicarea pe aripile lui a unui fond de ten mai deschis decit restul obrazului. Buza superioara se deseneaza putin peste conturul ei natural.