Cum ne periem corect?

periere par

 PERIAJUL COSMETIC

 

 

Periatul capului se va efectua zilnic, in special seara inainte de culcare.
Peria curata parul de murdarie si de praful depus in cursul zilei. Periind parul si folosind o perie suficient de aspra, se va obtine nu numai curatirea lui, dar si o activare a circulatiei sanguine in zona respectiva, ceea ce ajuta la hranirea firului de par.

Periatul parului se face aplecind capul in fata, efectuind miscari de la ceafa spre virf, de la dreapta spre stinga si invers. Pentru un periat perfect putem folosi cite o perie in fiecare mina lucrind simultan
Parul gras se recomanda sa fie periat introducind degetele de la mina stinga in par, iar cu dreapta executand periatul fara a atinge radacina parului; in felul acesta nu riscam sa raspindim grasimea pe toata lungimea firului de par.
Nu vom peria parul atunci cind am constatat ca avem o seboree grava.Pieptenele si peria trebuie sa fie obiecte de uz strict personal, deoarece altfel se pot transmite boli ale pielii si parului. De asemenea ele vor fi pastrate perfect curate. La intervale vor fi spalate cu apa calda si sapun pentru a evita imbicsirea parului cu murdaria ramasa pe aceste obiecte.

Periatul sprincenelor se recomanda sa se faca cu periuta pentru sprincene, taiata piezis spre margini, insistind mai ales asupra firelor rebele si dind sprincenelor forma dorita

E necesar sa ne periem obrajii?

 

periere fata

Pentru periatul obrazului se va folosi o periuta de forma ovala cu par moale, care se va pastra numai in acest scop, infasurata intr-o pinza curata sau in punga de polietilena.
Dupa periaj, peria va fi spalata cu apa calda si sapun, scuturata bine si lasata sa se usuce cu perii in jos.
Cum ne periem? in functie de tenul fiecaruia. Daca avem tenul normal sau uscat, inmuiem peria in apa, de preferat apa de roze sau infuzie de musetel si efectuam miscari circulare apasind usor, timp de 1—2 minute, dupa tare aplicam pe fata o crema grasa nutritiva.
Acestui tip de ten i se recomanda un periaj saptaminal, spre deosebire de tenul gras unde este necesar periajul de cel putin 2 ori pe saptamina, timp de 3—5 minute.
in cazul tenului gras, peria o vom inmuia in apa calduta, si o vom trece pe tot obrazul apasind mai insistent.
inainte de a incepe periajul este bine sa se aplice pe fata o crema de zi pe baza de stearat. La sfirsit se spala obrazul cu apa calduta si se clateste cu apa rece.