blog

Aceeasi culoare la maini si la picioare?

Aceeasi culoare la maini si la picioare?

“Cu lacul de unghii poti face tot ce doresti. Se poate aplica aceeasi culoare atat pe unghiile de la maini, cat si pe cele de la picioare, fara ca acest lucru sa fie considerat o greseala, dar acest stil este ceva mai clasic ”, este de parere unul dintre specialistii in manichiura de la Farmasi Romania.

Insa, cele care aleg culori diferite, pot asocia diverse nuante, avand astfel posibilitatea de a fi mai creative. Chiar si asa, trebuie respectate anumite reguli.

Tehnica monocroma

Potrivit unora dintre specialistii Farmasi, in cazul in care nu se opteaza pentru aceeasi culoare de lac si pentru maini si pentru picioare, varianta care nu da gres niciodata, dar care nici nu iese in evidenta, exista alte doua posibilitati.

Prima ar fi ceea ce se numeste tehnica monocroma, adica se ramane intr-o paleta de culori destul de apropiate, din aceeasi familie am putea spune. Intotdeauna trebuie alese culori apropiate, cheia unei combinatii reusite fiind evitarea combinatiilor dintre culorile reci si cele calde.

Astfel, daca unghiile de la picioare sunt date cu un lac de culoare corai, de exemplu, pentru maini se poate alege un rosu-portocaliu, mango, o nuanta putin pastelata sau oranj.

Sau se poate opta pentru un verde marin in cazul unghiilor de la maini si pentru verde smarald pentru unghiile de la picioare.

Culori total diferite prin produsele Farmasi

Se pare ca aceasta tendinta, intitulata uneori “colorblock”, castiga tot mai mult teren. Expertii de la Farmasi Cosmetics recomanda incalcarea regulilor si adoptarea unui anumit grad de indrazneala pentru a combina culorile.

Este important, totusi, sa existe armonie, astfel ca trebuie sa stim care sunt “cuplurile” castigatoare.

Astfel, spun ei, in loc sa asortezi culoarea manichiurii cu cea a pedichiurii, mai degraba le poti asorta pe acestea la culoarea hainelor, a incaltamintei, a gentii sau chiar a rujului.

Unele pareri spun ca albul este singurul care permite aceasta combinatie radicala. El poate fi asociat fie cu negrul, pentru un contrast foarte pronuntat, fie cu unele culori mai reci, precum roz sau portocaliu, perfecte pentru sezonul estival.

Alte voci recomanda o manichiura frantuzeasca, in timp ce unghiile de la picioare pot fi vopsite cu un lac rosu sau portocaliu. Insa este complet gresit sa purtam stilul “french” atat la maini, cat si la picioare.

Ce se poarta in aceasta vara?

Albastru, verde, fucsia, galben, totul este permis in zilele urmatorului sezon estival. Asadar, putem regasi pe unghiile noastre nuante solare sau culori stralucitoare. Insa nici lacul de unghii in culori neon, nu este o alegere gresita.

Exista insa cateva reguli care trebuie urmate pentru a realiza combinatii sic si nu caraghioase.

De exemplu, se pot alege culori complementare: verde pentru manichiura si alb pentru picioare. Sau, se poate opta pentru aceeasi culoare, insa in tonuri diferite (de exemplu, verde si turcoaz sau albastru deschis si albastru regal).

O alta tendinta recomanda asocierea unor culori spumante, precum rosu si roz sau albastru si turcoaz.

Pentru cele mai excentrice dintre doamne, nu este gresita nici combinatia dintre galben pentru unghiile de la maini si purpuriu pentru cele de la picioare. Sau roz la picioare si azur pe maini.

Pentru a avea o manichiura si o pedichiura frumoasa si de durata, este foarte important ca produsele folosite sa fie de calitate, in nuante stralucitoare, acide, ultrapigmentate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.